Догори
Дати відгук

Лікарі назвали кращий спосіб розрідження крові

Постарайтеся вживати в день хоча б 30 грамів будь-яких горіхів.

2 хв на прочитання02 Листопада 2021, 08:11
Поділитись:

Повільний кровотік може стати причиною серйозних проблем зі здоров’ям. Це ознака того, що органи не отримують необхідний кисень, через що порушується робота серцево-судинної системи, печінки та інших важливих органів. Дізнайтеся, як зрозуміти, що кров гусне і що з цим робити.

Серед симптомів «густої крові» лікарі виділяють: головні болі, оніміння пальців, хронічна втома, жага, блідість шкіри. Якщо дані ознаки з’являються на регулярній основі, потрібно якомога швидше пройти обстеження. Це допоможе вчасно розпізнати причини проблеми і призначити правильне лікування.

Причиною повільного кровотоку можуть бути різні захворювання. Найпоширенішими є діабет, варикоз, лейкоз, гепатит, панкреатит, підвищений холестерин або гемоглобін. Загусанню крові також сприяють такі чинники: неправильне харчування, ожиріння, дефіцит вітамінів, зловживання алкоголем, куріння, зневоднення, підвищене згортання крові.

Кращим методом розрідження крові медики називають правильний раціон харчування. Тобто в першу чергу потрібно змінити харчові звички! Ніякі препарати без призначення лікаря не приймайте.

П’ємо більше води. Лікарі радять випивати не менше двох літрів чистої води в день. Якщо вага велика, то не менше трьох.

Приймаємо вітаміни. Рекомендується їсти продукти, що містять кальцій, магній, залізо, вітамін C. З приводу спеціальних добавок проконсультуйтеся з лікарем. Їмо більше жирної риби, лляне масло і морську капусту. Все це джерела омега-3 і йоду. Обов’язково потрібно вживати більше різних овочів, ягід та фруктів.

Для розрідження крові також підійде напій з імбиру: 1 ч. л. тертого імбиру заливається склянкою гарячої води. П’ємо до їжі.

Постарайтеся вживати в день хоча б 30 грамів будь-яких горіхів. Це теж піде на користь крові.

У більшості випадків розрідження крові можна спокійно проводити в домашніх умовах завдяки правильному ставленню до вибору продуктів.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.