Догори
Дати відгук

Лікарі назвали 4 ознаки інфаркту, які проявляються уві сні

Якщо ви помітите такі дивні симптоми, обов’язково зверніться до лікаря

2 хв на прочитання18 Жовтня 2022, 17:17
Поділитись:

Щоб не допустити інфаркту, важливо стежити за своїм способом життя та здоров’ям — регулярно перевіряти артеріальний тиск, рівень цукру та холестерину в крові, намагатися якнайменше нервувати. Але не тільки – треба також знати небезпечні симптоми серцевого нападу, що наближається, щоб не прогаяти дорогоцінний час і вчасно звернутися за медичною допомогою.

Фахівці радять звертати увагу навіть на те, як ви спите. Вони назвали виданню Sina чотири ознаки швидкого інфаркту міокарда, які можуть виявлятися уві сні.

Якщо ви помітите такі дивні симптоми, обов’язково зверніться до лікаря і перевірте здоров’я, доки не дійшло до судинної катастрофи.

  1. ПОСТІЙНИЙ БІЛЬ У ВЕРХНІЙ ЧАСТИНІ ЖИВОТА

За кілька днів до початку інфаркту міокарда у деяких людей може спостерігатись постійний біль у верхній частині живота. Його часто вважають за проблеми зі шлунково-кишковим трактом та ігнорують.

  1. ДИСКОМФОРТ У ШИЇ ТА ГОРЛІ

Неприємні відчуття, труднощі з ковтанням та диханням, які супроводжуються підвищеним потовиділенням, також вважаються поширеними симптомами перед інфарктом міокарда.

  1. БОЛІ В ЩЕЛЕПІ ЧИ ЗУБАХ

У деяких людей перед початком інфаркту міокарда можуть з’явитися такі симптоми, як зубний біль, біль у щелепі у супроводі з підвищеною пітливістю.

  1. БІЛЬ У РУЦІ ТА ЛІВОМУ ПЛЕЧІ

Ішемія серця може віддавати (іррадіювати) у ліве плече та інші частини тіла, викликаючи біль у лівому плечі чи руках.

ЯК ЗНИЗИТИ РИЗИКИ

Якщо не хочете, щоб у результаті все закінчилося справжнім інфарктом, лікарі радять працювати на випередження та взятися за своє здоров’я якнайшвидше. Причому допомагають навіть найпростіші заходи. Ось три з них:

Не лягайте спати надто пізно. За словами Чжу Ін, головного лікаря відділення кардіології Другої дочірньої лікарні Медичного інституту Чжецзянського університету, регулярні нічні чування підвищують тиск, сприяючи закупорці артерій та підвищуючи ризик інфаркту.

Контролюйте ці 3 захворювання. Мова про гіпертонію (високий тиск), гіперліпідемію (високий рівень холестерину в крові) та гіперглікемію (високий рівень цукру в крові). Як нагадує Ван Фанг, головний лікар відділення кардіології Пекінської лікарні, регулярний контроль за цими трьома хронічними захворюваннями може зменшити ймовірність утворення бляшок у судинах та запобігти розвитку інфаркту міокарда.

Киньте курити та обмежте алкоголь у своєму житті. Ці шкідливі звички збільшують ризик інфаркту. Так, спиртні напої збільшують частоту серцевих скорочень та артеріальний тиск що може спровокувати порушення серцевого ритму.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Омікрон Коронавірус Вакцинація
В Україну доставлено 254 тисячі доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
2 хв на прочитання2 години тому
Фото з відкритих джерел
Хто випускає більш смердючі гази і що робити, якщо дуже потрібно «поставити на паузу» метеоризм? Ось що розповідає експерт
4 хв на прочитання4 години тому
Сніданок Шкідливі звички Фрукти Поради дієтолога
Найгірший час для вживання бананів: коли фрукт перетворюється на отруту
2 хв на прочитання5 годин тому
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
1 хв на прочитанняВчора
«Зерносховище»: у Національному академічному драмтеатрі ім. Лесі Українки показали виставу про Голодомор
1 хв на прочитанняВчора
Петрів піст: як легше пережити ці дні та втихомирити серце
1 хв на прочитанняВчора
Під час будівництва Палацу спорту у Тернополі директор "наварив" 25 млн грн
1 хв на прочитанняВчора
Уже з наступного місяця Польща може бути заборонити продаж одноразових електронних сигарет
1 хв на прочитанняВчора