Догори
Дати відгук

Лікарі і медсестри з осені отримуватимуть більші зарплати

Зарплата лікаря в середньому зросте на 3,5 тис. грн, середнього медичного персоналу – на близько 2,5 тис.

1 хв на прочитання15 Липня 2020, 17:21
Поділитись:

Кабінет Міністрів України  виділив кошти на підвищення заробітної плати медичних працівників - як для лікарів, так і для середнього та молодшого медичного персоналу, з 1 вересня 2020 року.   

Рішення прийняте сьогодні, інформує Урядовий портал.  

“ Відповідно зарплата лікаря в середньому зросте на 3,5 тис. грн, середнього медичного персоналу – на близько 2,5 тис., а молодшого медичного персоналу – на близько 1250 грн,  -  заявив Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов. Це системне рішення, щоб рухатися до того, аби зарплата медиків була на високому рівні». 

За словами очільника відомства, кошти спрямовуватимуться: до закладів охорони здоров’я, що належать до сфери управління МОЗ, через МОЗ; а також до закладів охорони здоров’я комунальної власності через НСЗУ (так званий мотиваційний пакет) або структурні підрозділи з питань охорони здоров’я обласних та Київської міської державних адміністрацій.

Відомо, Зеленський «дав завдання» підняти медикам зарплати з осені. В той же час ситуація лишається досить критичною, адже за словами лікарки психіатричної лікарні, персонал скорочують, а пацієнтів випускають на вулиці.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.