Догори
Дати відгук

Лікар-імунолог: найкраще розчиняє оболонки вірусу — спирт

Людина, хвора на коронавірус, за день інфікує двох з половиною людей.

2 хв на прочитання09 Серпня 2020, 15:24
Поділитись:

У суспільстві останнім часом є чимало думок щодо того, що алкоголь, міцніший за 60%, допомагає знищувати вірус. Медики та експерти сперечаються стосовно даної гіпотези та у методиках такого лікування коронавірусної інфекції. 

"Органом-мішенню є легені. Як потрібно пити горілку, щоб вона потрапила у легені? Алкоголь потрапить у шлунок, але ж ми маємо легені, а не шлунок пролікувати", - відзначив доцент Львівського медичного інституту, кандидат медичних наук, співголова Західноукраїнської торакальної асоціації, член-кореспондент Академії наук технологічної кібернетики України, член-кореспондент Міжнародної академії інжинірингу, лікар-пульмонолог, терапевт, алерголог-імунолог та власник  патенту на власну методику лікування коронавірусної інфекції Анатолій Невзгода в інтерв'ю "Високому замку".

В той же час лікар  пояснив, як саме можна використовувати алкоголь проти вірусу.

"Потрібно взяти полотняну маску або марлеву, змочити її настоянкою спирту, а найліпше — самогонку, це вже доведено, і вдихати-видихати для профілактики упродовж трьох-п'яти хвилин. Тричі на день — ефект колосальний! Ми цей метод давно застосовували. Найкраще розчиняє оболонки вірусу — спирт. Побічних дій ми не бачили жодних, але проти вірусу він дієвий", - розповів фахівець.

За словами медика, людина, хвора на коронавірус, за день інфікує двох з половиною людей. І процес зараження йде стрімкіше, ніж за вірусів грипу: не в арифметичній, а у геометричній прогресії. Саме тому він радить носити маски, мити руки, зберігати соціальну дистанцію та дбати про власну гігієну особливо ретельно.

Додамо, станом на 9 серпня в Україні лабораторно підтверджено 80 949 випадків COVID-19.

  

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.