Догори
Дати відгук

Лікар розповіла про симптоми, які сигналізують, що варто негайно здати кров на цукор

Контролювати вміст цукру в крові дуже важливо

1 хв на прочитання02 Лютого 2023, 21:21
Поділитись:

Спрага, часте сечовипускання, свербіж у ділянці паху можуть бути симптомами підвищеного цукру в крові та діабету.

Контролювати вміст цукру в крові дуже важливо – його високий рівень асоціюється з розвитком небезпечних проблем зі здоров'ям, насамперед цукровим діабетом. Діабет другого типу може виникнути у будь-якому віці. До появи призводить порушення чутливості клітин організму до гормону інсуліну. Саме в результаті цього у діабетиків другого типу збільшується концентрація глюкози (цукри) у крові.

Крім того, підвищений рівень цукру в крові спостерігається при розвитку предіабету, який ще не є окремим захворюванням, але нерідко виникає як перехідний стан на шляху до діабету другого типу.

Лікарі назвали симптоми, виникнення яких може стати тривожним сигналом про розвиток передіабету або діабету. Помітивши ці симптоми, потрібно перевірити вміст цукру на крові.

Спрага чи підвищене споживання води, часті сечовипускання, свербіж у ділянці паху, а також зміна маси тіла (збільшення чи зниження) говорять про необхідність терміново здати кров для аналізу на рівень глюкози.

"Зацукрована" кров може негативно впливати на стан імунітету, сприяючи його зниженню і разом з цим – схильності людини до запальних процесів та грибкових інфекцій.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.