Фахівці під час експерименту з’ясували, що регулярне вживання червоного м’яса підвищує ризик розвитку проблем із серцево-судинною системою, а також деменції у жінок. Кардіологи проаналізували показники здоров’я близько 100 тисяч жінок віком від 50 років. Дослідження тривало майже 20 років.
Серед учасниць понад 7,5 тисяч жінок померли від онкологічних захворювань, ще 7 тисяч — від проблем із серцем, близько 2,7 тисяч — від деменції. І вчені встановили зв’язок між смертністю та білками, які вони вживали – тварини чи рослинні. Результати дослідження показали, що жінки, які віддавали перевагу рослинному білку, на 9% помирали рідше. А ось вживання тваринних білків лише збільшувало ризик захворювань.
Наприклад, любительки яєць на 10% частіше страждали на онкологію, порівняно з тими жінками, які отримували білок від горіхів або бобових. Фахівці дійшли висновку, що продукти з білками можуть майже на 50% скоротити передчасну смерть. Більше того, потрібно завжди стежити за своїм раціоном, зокрема відмовитись від фастфуду та алкоголю.