Догори
Дати відгук

Лікар назвали ягоду, яка може знизити ризик інсульту до 20%

Найбільш поживні частини журавлини перебувають у шкірці, а не в соку.

1 хв на прочитання28 Березня 2023, 16:45
Поділитись:

Лікар Сергій Агапкін розповів про користь журавлини для здоров’я.

За словами фахівця, регулярне вживання журавлини може знизити ризик інсульту на 10-17%. Пояснити цей факт спробував професор Анатолій Скальний.

Експерт зазначив, що у плодах журавлини містяться такі необхідні поживні речовини, як марганець та мідь. Саме вони можуть допомогти запобігти інсульту за рахунок зниження рівня холестерину та запалення кровоносних судин.

Скальний також порадив вибирати дрібніші і непривабливіші журавлини замість великої. Справа в тому, що ягоди меншого розміру, вирощені в суворіших умовах, містять більше корисних поживних речовин.

Також професор підкреслив, що найбільш поживні частини журавлини перебувають у шкірці, а не в соку.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
На Одещині фіксують зростання випадків укусів кліщів
На Одещині різко зросла кількість укусів кліщів: виявлено випадки хвороби Лайма
2 хв на прочитання33 хвилини тому
Фото із відкритих джерел
СБУ спільно з польською поліцією ліквідувала міжнародний канал контрабанди прекурсорів до України
3 хв на прочитаннягодина тому
ФОТО: ілюстративне
На Закарпатті зростає захворюваність на кишкові інфекції та туберкульоз через неякісну воду
2 хв на прочитаннягодина тому
Фото ілюстративне
В Україні оновлено механізми працевлаштування осіб з інвалідністю та користування водійськими пільгами
2 хв на прочитання8 годин тому
Чому настрій залежить від погоди більше, ніж ми думаємо
3 хв на прочитання9 годин тому
День захисту від сонця: косметолог радить, як і коли потрібно захищатися
5 хв на прочитання10 годин тому
Біля берегів Індії затонуло ліберійське контейнерне судно з небезпечним вантажем
1 хв на прочитання12 годин тому
Саудівська Аравія готує часткове скасування 73-річної заборони на алкоголь
1 хв на прочитання13 годин тому
Більше з GreenPost