Лікар назвали ягоду, яка може знизити ризик інсульту до 20%
Найбільш поживні частини журавлини перебувають у шкірці, а не в соку.
Лікар Сергій Агапкін розповів про користь журавлини для здоров’я.
За словами фахівця, регулярне вживання журавлини може знизити ризик інсульту на 10-17%. Пояснити цей факт спробував професор Анатолій Скальний.
Експерт зазначив, що у плодах журавлини містяться такі необхідні поживні речовини, як марганець та мідь. Саме вони можуть допомогти запобігти інсульту за рахунок зниження рівня холестерину та запалення кровоносних судин.
Скальний також порадив вибирати дрібніші і непривабливіші журавлини замість великої. Справа в тому, що ягоди меншого розміру, вирощені в суворіших умовах, містять більше корисних поживних речовин.
Також професор підкреслив, що найбільш поживні частини журавлини перебувають у шкірці, а не в соку.