Багато продуктів на полицях магазинів «підвищують» або «підтримують» імунітет. Але концепція такого посилення імунітету не має наукового обґрунтування, оскільки теоретичне підвищення імунітету є фактичним збільшенням кількості імунних клітин в організмі.
Хвороба серця й ослаблена імунна система можуть призвести до різного роду ускладнень зі здоров’ям і скоротити тривалість життя, але зміна дієти може мати величезне значення.
Лікар-дієтолог Піксі Тернер виступає за екологічно чисту листову зелень, яка може принести безліч переваг: від підвищення рівня енергії, до мінімізації серцевих захворювань і підвищення імунітету.
«Шпинат є гарним джерелом фолієвої кислоти», — зазначила Тернер, додавши, що дефіцит цієї поживної речовини може призвести до анемії, спричиненої дефіцитом фолієвої кислоти. Цей стан «може викликати у вас відчуття втоми та нестачі енергії», — пояснила вона. — Останнє Національне дослідження з дієти та харчування (NDNS) показує, що більшість людей не отримують достатньої кількості фолієвої кислоти».
Анемія, спричинена недостатністю фолієвої кислоти, може проявлятися таким чином згідно зі списком Johns Hopkins Medicine:
Жінкам, які хочуть зачати дитину, слід уникати дефіциту фолієвої кислоти.
Варто знати про нові карантинні норми та як працюватимуть школи й університети у жовтій і червоній зонах.