Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Лід — б’юті-лайфхак, який допомагає швидко дати лад обличчю та нігтям: радять косметологи

Лід — б’юті-лайфхак, який допомагає швидко дати лад обличчю та нігтям: радять косметологи

Чудо-засіб, здатний буквально перетворити шкіру, фактично нічого не коштує і є вдома абсолютно у всіх.

4 хв на прочитання01 Вересня 2023, 07:32
Поділитись:

Спека й активне сонце не найкраще позначаються на стані шкіри. Однак надати їй свіжого відпочилого вигляду, привести в тонус і наситити енергією може один простий б'юті-лайфхак, який давно і активно рекомендується професійними косметологами. Чудо-засіб, здатний буквально перетворити шкіру, фактично нічого не коштує і є вдома абсолютно у всіх. І цей засіб — скромний кубик льоду.

У минулому використання льоду для обличчя було обов'язковим етапом у роботі візажистів, аби зняти набряклість або усунути почервоніння шкіри перед нанесенням макіяжу. Дійсно, під впливом холоду звужуються кровоносні судини, пори стають меншими, зменшується набряклість в області очей. До речі, це основна причина, через яку багато косметологів рекомендують перед використанням масок для очей поміщати їх на 10-15 хвилин у морозильну камеру.

Також пройтися по обличчю кубиком льоду після нанесення сироватки вважається гарною ідеєю, оскільки холод допомагає звузити капіляри, сприяючи глибшому проникненню корисних інгредієнтів у шкіру.

Але існують інші швидкі і прості косметичні лайфхаки з використанням скромного кубика льоду.

Лід — це найпростіший, але досить ефективний спосіб догляду за обличчям, якщо у вас, наприклад, немає бажання чи можливості витрачати великі гроші на дорогі засоби догляду чи процедури. Та навіть якщо й є! Багато голлівудських знаменитостей надають перевагу екологічній дії чистого льоду перед хімічними формулами кремів і лосьйонів.

Насамперед необхідно очистити шкіру звичним способом, наповнити миску крижаною водою і буквально на кілька секунд занурити в неї обличчя. Вплив холоду допомагає заспокоїти подразнену шкіру. А також знімає сліди втоми, надає шкірі свіжого вигляду і здорового рум'янцю, стимулюючи приплив крові до обличчя.

Як правило, занурення повторюють кілька разів, потім промокують обличчя паперовим рушником, наносять зволожуючий крем.

Якщо немає часу на повний льодовий догляд за обличчям, описаний вище, просто візьміть кубик льоду і прокатайте по обличчю після вмивання.

Це також допоможе зменшити набряк, зробить видимість розширених пор значно нижчими, зніме невеликі почервоніння і загалом зробить тон шкіри більш гладким і рівним.

Сліди неспокійної чи безсонної ночі, такі як темні кола під очима, «мішки», нездорова почервоніння, завдяки кубику льоду також стануть менш помітними чи зникнуть зовсім.

Для цього, перш ніж нанести макіяж, прокатайте кубик льоду по чистій шкірі навколо очей, під очима. Холод стимулює відтік лімфи, покращує мікроциркуляцію крові, повертає шкірі пружність, свіжість і рівний здоровий тон.

Таким чином, користь використання льоду у догляді за обличчям експертам б'юті-індустрії та прихильникам «льодових умивань» бачиться в наступному:

  • холод усуває набряклість, особливо навколо очей;
  • зменшує жирність шкіри;
  • заспокоює подразнену чи обгорілу на сонці шкіру;
  • знімає набряк і запалення, які з'являються після укусів комах;
  • робить менш вираженими ознаки старіння, такі як зморшки;
  • підвищує тонус шкіри;
  • надає шкірі здорового сяйва.

До речі, красуням на замітку: крижана вода висушує та закріплює лак для нігтів.

Якщо ви поспішно нафарбували нігті і потрібно, щоб вони швидко висохли, наповніть миску холодною водою, додайте лід і опустіть у неї пальці на 30 секунд.

Однак не всі косметологи та б'юті-експерти бачать користь льоду у доглядових процедурах за обличчям. Так, лід здійснює шоковий ефект на шкіру, змушуючи судини швидко скорочуватися, по суті, призводить до спазму, що може спричинити порушення живлення верхнього шару шкіри (епідермісу). Також холод може викликати сухість і лущення шкіри, посилити протягом акне. Тому з особливою обережністю і не частіше 1 разу на тиждень «льодовою косметикою» потрібно користуватися дівчатам і жінкам із чутливою та сухою шкірою, схильною до висипів і подразнень. Окрім того, процедури з льодом потрібно завершувати зволожуючим кремом для обличчя.

Нагадаємо, протирання обличчя льодом може мати не той косметичний ефект, який очікується — лікар.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.