Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Війна
  • «Ленд-лізу не буде — конячки на поміч»: переведення Росії на військові рейки відкине її на початок ХХ століття — експерти

«Ленд-лізу не буде — конячки на поміч»: переведення Росії на військові рейки відкине її на початок ХХ століття — експерти

«Згорнути цю бодягу» буде дешевше, ніж намагатися виграти.

3 хв на прочитання12 Грудня 2022, 17:54
Поділитись:

Росія за своїм ресурсним потенціалом перевершує нинішню Україну (після анексії частини її територій) приблизно 7-10 разів. Проте Захід забезпечив Україні тили і тим позбавив Росію переваги непрострілюваних територій, переконаний відомий російський громадський і політичний діяч, публіцист, багаторічний політв’язень Михайло Ходорковський.

Він зазначає, що за нинішніх умов «застосування ядерної зброї було б більш ніж злочином — помилкою» (зокрема відомий міжнародний терорист Ігор Гіркін-Стрєлков вважає, що через дні після цього Україна матиме ядерну зброю).

На думку Ходорковського, в такій ситуації Путін має два виходи: відступити і втратити владу або перевести країну на військові рейки і почати воювати «по-справжньому, як зараз воює Україна».

Публіцист говорить, що переведення Росії на військові рейки повністю прописано у документах 1941-42 років.

«Починати довелося б із розстрілів: Чемезова (генерал-полковник Сергій Чемезов — генеральний директор корпорації «Ростех» — ред.) за розвал військової промисловості та для розуміння керівникам підприємств, що недоторканних немає, і Шойгу — за розвал збройних сил і для розуміння генералами, що йде війна. Потім треба було б ще багато кого стріляти і садити, але починати треба саме з «друзів» і на виході — жодного чинного генерала та жодного керівника підприємства старше 40. Причому ці хлопці мають розуміти: решту життя вони проведуть в умовах початку/середини ХХ століття», — запевняє Ходорковський.

Також він вважає, що те саме стосувалося б ФСБ.

«Подивіться історію: 25% штатної чисельності спецслужб було репресовано: комерсанти у спецслужбах під час війни — нонсенс. 

Залишати незадоволених силовиків живими й на волі у такий час — нема дурних», — говорить публіцист.

Окрім того, він наголошує, що всі ресурси — людські, матеріальні — треба буде кинути на потреби війни. Держплан та Держпостач на 60-80 % всього виробництва, мобілізація 3-5 млн чоловіків в армію, мобілізація жінок на заводи та транспорт — оскільки без мобілізації жінок і мобілізаційного виробництва в умовах зовнішньої блокади армію не одягнути й не озброїти.

«Через блокаду напруження сил було би БІЛЬШЕ, ніж в Україні. Адже це не ВВВ — ленд-лізу не буде. Конячки на поміч…» — іронізує Ходорковський.

Він підкреслює, що якщо Україна та Захід не злякаються, то РФ доведеться завалювати супротивника трупами у співвідношенні 1 до 4. Нинішню готовність України до втрат солдатів публіцист оцінює у 300-500 тис. убитими. Тобто Росії треба приготуватися до 1-2 млн загиблих та 3-8 млн поранених.

«Ну і розорені території з ворожим населенням як бонус. Партизанська війна, блокада на роки. 

Світ у середині ХХІ століття, ми на початку ХХ. Завіса…» — прогнозує Ходорковський.

Звертаючись до російського керівництва, публіцист наголошує, що «згорнути цю бодягу» буде дешевше, ніж намагатися виграти.

Нагадаємо також, ніяких гарантій безпеки для Росії: у Польщі вважають помилкою будь-яке обговорення цього питання.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Війна
Будівля Харківського національного театру опери та балету, яка перетворила свій великий підземний простір на концертний зал, 25 жовтня 2023 року. Фото: Reuters
У Харківському оперному театрі облаштували концертну залу у підвалі — і вже готуються до виступів: ось як це виглядає
2 хв на прочитання03 Листопада 2023
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами»
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами» та керованою авіаційною ракетою
1 хв на прочитання29 Жовтня 2023
ООН опублікували швидку екологічну оцінку підриву Каховської дамби
1 хв на прочитання27 Жовтня 2023
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродують з молотка
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродають з молотка
2 хв на прочитання27 Жовтня 2023
На Одещині ухилянта, який "придбав" квиток за $7 тис., засуджено до 10 тис. грн штрафу
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Як підготуватися до можливого блекауту: топ порад
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Начальник районного ТЦК Одеси та його теща за короткий час "збагатилися" на майже 50 млн грн
3 хв на прочитання19 Жовтня 2023
140 тисяч українських переселенців було позбавлено грошової допомоги, причини
1 хв на прочитання17 Жовтня 2023