Догори
Дати відгук

Легенда світового футболу Дієго Марадона пішов з життя

2 хв на прочитання25 Листопада 2020, 18:32
Поділитись:

Знаменитий ексфутболіст Дієго Марадона помер на 61-му році життя. Про це повідомив портал Clarin.

Причиною смерті легенди стала зупинка серця.

Варто відзначити, що 11 листопада Марадона був виписаний з лікарні після того, як переніс операцію на головному мозку. У аргентинця була субдуральна гематома.

Востаннє Марадона з'являвся на публіці ще 30 жовтня, коли керував своєю командою "Хімнасією" в матчі 1-го туру чемпіонату Аргентини.

Довідка.

Свого часу Марадонна грав на позиціях атакувального півзахисника і нападника. Виступав за клуби «Архентінос Хуніорс», «Бока Хуніорс», «Барселона», «Наполі», «Севілья» і «Ньюеллс Олд Бойз». Провів 91 матч і забив 34 голи у складі збірної Аргентини.

Чемпіон світу 1986 року. Віцечемпіон світу 1990 року. Учасник чотирьох чемпіонатів світу. Чемпіон світу серед молодіжних команд 1979 року. Найкращий гравець чемпіонату світу 1986 року. Футболіст року в Південній Америці 1979 і 1980 років. Двічі член символічних збірних чемпіонатів світу. Чемпіон Аргентини у складі клубу «Бока Хуніорс». Дворазовий чемпіон Італії, а також володар Кубка УЄФА у складі клубу «Наполі». Тричі найкращий бомбардир Чемпіонату Аргентини з футболу (1979, 1980 та 1981 роки), найкращий бомбардир Чемпіонату Італії з футболу (1989 рік).

Найкращий футболіст XX століття за результатами голосування на офіційному сайті ФІФА, де набрав 53,6 % голосів; за версією футбольної Комісії ФІФА, Марадона — 3-й футболіст у XX столітті. За опитуванням IFFHS посідає 5-те місце серед найкращих футболістів світу XX століття. Посідає 2-ге місце серед найкращих гравців XX століття за версією журналу World Soccer. Посідає друге місце серед найкращих гравців XX століття за версією журналу France Football. Є найкращим футболістом в історії чемпіонатів світу за версією газети Таймс. Перший володар почесного «Золотого м'яча». 

Член символічної збірної найкращих гравців на всіх чемпіонатах світу за версією ФІФА. Член символічної збірної найкращих гравців в історії Південної Америки. 1999 року Марадону визнано найкращим спортсменом XX століття в Аргентині. Автор голу у ворота збірної Англії, який дістав назву «Гол століття», і визнаного найкращим голом в історії чемпіонатів світу; в тій самій грі забив м'яч рукою, цей випадок відомий як «Рука Бога».  

Нагадаємо, на Київщині лікарі відмовилися рятувати пацієнтку з серцевим нападом.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.