Легалізація коноплі: у МОЗ обговорили аспекти законного обігу канабісу

1 хв на прочитання27 Серпня 2024, 12:45
ФОТО: ілюстративне

Учасники наради у МОЗ обговорили процеси, які врегулювала держава для налагодження системи обігу медичного канабісу.

У Міністерстві охорони здоров'я на спеціальній нараді обговорили процеси, які врегулювала держава для налагодження системи обігу медичного канабісу. Про це повідомили у МОЗ. На зустрічі були присутні представники Мінагрополітики, МВС, Держлікслужби, Державного експертного центру МОЗ України, громадських та пацієнтських організацій.

Під час демонстрації презентації представники Міністерства охорони здоров’я України детально роз’яснили як працюватиме система обігу медичного канабісу та державного контролю за ним.

“Міністерство спільно з іншими органами виконавчої влади підготували низку підзаконних актів, які детально врегульовують всі етапи в ланцюгу обігу медичного канабісу, щоб пацієнти отримали доступ до ліків з медичного канабісу якнайшвидше”, - зазначила заступниця міністра охорони здоров’я з питань європейської інтеграції Марина Слободніченко, 

Щоби пацієнти якнайшвидше отримали доступ до ліків з медичного канабісу, уряд дозволив ввезення та виробництво ліків з імпортованої сировини. Проте ці процеси також підлягатимуть державному регулюванню.

Придбати такі ліки в Україні можна буде лише за електронним рецептом, в якому буде вказуватись лікарська форма та дозування, назви діючих речовин, які входять до їхнього складу. 

Більше новин читайте на GreenPost.

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: