Догори
Дати відгук

Лайфхак від науковців, який допоможе вживати менше алкоголю

Об'єм вина, випитого в ході експерименту, вимірювався за допомогою фотографій куплених пляшок.

1 хв на прочитання24 Листопада 2023, 08:28
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

У Кембриджському університеті експериментальним шляхом виявили простий трюк, за допомогою якого можна знизити споживання алкоголю.

Результати дослідження, опубліковані в журналі Addiction, свідчать: достатньо наливати спиртне в невеликі келихи чи пити його з пляшок.

У дослідженні брали участь 260 британських сімей. Протягом двох 14-денних періодів вони купували вина у ємностях об’ємом 750 мл або 375 мл. Окрім того, добровольці були поділені на дві групи: перша пила вино з келихів об'ємом 290 мл, друга — 350 мл.

Об'єм вина, випитого наприкінці кожного з 14-денних періодів, вимірювався за допомогою фотографій куплених пляшок, зважених на наданих учасникам терезах.

Результати експерименту показали, що в середньому використання менших за розміром келихів призвело до зниження споживання алкоголю на 6,5 %, а випивання з менших пляшок зменшило кількість вина на 3,6 %.

Фахівці сподіваються, що їхня наукова робота допоможе боротьбі з проблемою надмірного вживання алкоголю серед населення.

Принагідно нагадаємо, що за 70 років калорійність страв у кулінарних книгах зросла на 44 %, а домашніх страв на 63 % — науковці.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.