Догори
Дати відгук

Міндовкілля: загроз для питного водопостачання від забруднення Десни немає

Десна є основним джерелом водопостачання для Деснянських водопровідних станцій столиці, та локальне забруднення в ній не становить небезпеки для питного водопостачання.

1 хв на прочитання11 Вересня 2024, 08:20
ФОТО: ілюстративне ФОТО: ілюстративне
Поділитись:

Загроз для питного водопостачання населення від забруднення річок Сейм та Десна немає, ситуація контрольована. Про це у ефірі Національного марафону Єдині новини повідомила Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Світлана Гринчук.

Вона нагадала, що за оновленим прогнозом Укргідрометцентру забруднена вода орієнтовно може досягнути Київщини 14-16 вересня, але зважаючи на те, що попередній прогноз був на 10 вересня, то ми бачимо, що рух забруднення сповільнився та вже у меншій концентрації рухається руслом річки Десна.

Світлана Гринчук наголосила, що для того, аби посилити міжвідомчу координацію задля локалізації та ліквідації надзвичайної події, вчора під її головуванням відбулася розширена координаційна нарада за участю представників Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, ДСНС України, Держрибагентства, Держгеокадастру, Держводагентства, ДЕІ, Укргідрометцентру,  Інституту громадського здоров'я ім. О. М. Марзєєва НАМН України, Центру громадського здоров’я МОЗ, Інституту гідробіології НАН України, ІВПІМ, Держпродспоживслужби, Чернігівської, Сумської та Київської ОВА, ПрАТ «АК «Київводоканал».

  • Усі служби працюють над тим, аби ситуація стабілізувалася, акцентувала мігістр. Вони пильно відстежують й аналізують показники лабораторних досліджень проб води у річках. А Київводоканал двічі на тиждень бере проби у верхівʼях Десни і тримає ситуацію під контролем.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко