Догори
Дати відгук

Київські лікарі провели складну операцію: 4-річна дівчинка отримала можливість чути

Ще одна дитина отримала шанс чути слова найрідніших людей.

1 хв на прочитання26 Грудня 2023, 09:15
4-річна дівчинка отримала можливість чути 4-річна дівчинка отримала можливість чути
Поділитись:

У рамках унікальної програми «Почути маму», започаткованої Національним медичним університетом імені О.О. Богомольця спільно з Олександрівською клінічною лікарнею м. Києва, ще одна дитина отримала можливість чути. На кафедрі оториноларингології провели складне хірургічне втручання зі встановлення кохлеарного імплантата внутрішнього вуха чотирирічній дівчинці.

Про це повідомляє Пресцентр НМУ за інформацією кафедри оториноларингології.

Операція відбулася на клінічній базі кафедри – у відділенні отоларингології для дорослих та дітей Олександрівської клінічної лікарні м. Києва. Імплантат встановили чотирирічній дівчинці з діагнозом «Хронічна сенсоневральна приглухуватість двобічна ІV ступеня, глухота». Кохлеарна імплантація є високотехнологічним втручанням, що потребує неабиякої хірургічної майстерності лікарів. Операція відбулася за участі висококваліфікованих хірургів-оториноларингологів НМУ: першого проректора з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професора Олександра Науменка і завідувачки кафедри оториноларингології НМУ, професорки Юлії Дєєвої.

Успішна реалізація програми «Почути маму» – це результат плідної співпраці між Університетом та Олександрівською клінічною лікарнею м. Києва, основна мета якої – повернути слух маленьким пацієнтам з глухотою. Цьому важливому проєкту передувала кропітка підготовча робота. Перша така операція була проведена 12-річному хлопчику з двобічною сенсоневральною глухотою.

Відтак за результатами операції ще одна дитина отримала шанс чути слова найрідніших людей, рости і розвиватись у звуковому середовищі. Отоларингологи НМУ спільно з колегами продовжуватимуть впроваджувати такі високотехнологічні втручання у щоденну клінічну роботу.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я