Догори
Дати відгук

Кардіохірурги врятували пацієнтку, зробивши унікальне протезування на серці методом Y-incision

Українські медики відвідали один з найбільших кардіохірургічних конгресів EACTS у Відні.

1 хв на прочитання22 Листопада 2023, 09:24
Київські медики відвідали один з найбільших кардіохірургічних конгресів Київські медики відвідали один з найбільших кардіохірургічних конгресів
Поділитись:

Як розповіли в Інституті серця МОЗ України, медики Інституту відвідали один з найбільших кардіохірургічних конгресів EACTS у Відні (European Association For Cardio-Thoracic Surgery), де мали нагоду поспілкуватись з кардіохірургом із США Бо Янгом, автором інноваційного підходу в хірургії вузького кільця аорти “Y-incision”.

Вузьке аортальне кільце є складною проблемою в хірургії аортального клапана. В цій анатомічний ситуації є неможливим імплантувати пацієнтові протез відповідного розміру. Цей підхід дозволяє ефективно збільшити кільце та імплантувати пацієнтові клапан відповідного розміру.

Лікарі Інституту мали можливість разом з автором зробити цю операцію на анатомічному препараті. Як результат, були відпрацьовані усі дрібні деталі втручання, які, згодом, і визначають його успіх.

І ось, через 3 тижні до Відділення набутих вад поступила пацієнтка із тяжким стенозом аортального клапану на фоні вузького кільця. В минулому пацієнтка перенесла тяжку супутню патологію, яка значно ускладнювала кардіохірургічну операцію.

Команда кардіохірургів прийняла рішення зробити протезування аортального клапана із розширенням кореня аорти методом Y-incision. Операція пройшла вдало. Єхокардіограма показує відмінний результат. Пацієнтка готується до виписки.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost