Китайську мережу звинувачують у викраденні тисяч трупів, аби використовувати кістки для зубних протезів

1 хв на прочитання10 Серпня 2024, 08:24
Зображення згенеровано ШІ

Співробітники крематоріїв розчленовували тіла для транспортування та подальшої обробки.

Китайську компанію звинуватили в крадіжці понад 4 000 тіл померлих з крематоріїв і медичних лабораторій, аби використовувати їхні кістки для зубних протезів. Про це повідомляє англомовне видання Гонконгу South China Morning Post.

За версією слідства, 80 людей із компанії Shanxi Aorui Biomaterials займалася цим кілька років, незаконно купуючи тіла та кінцівки у провінціях Юньнань, Чунцін, Сичуань, Гуйчжоу, Гуансі та Шаньдун. За цей час компанія начебто заробила 380 млн юанів (53 млн доларів США), здебільшого за рахунок доходів від продажу кісток для зубних трансплантатів.

Слідство стверджує, що співробітники крематоріїв розчленовували тіла для транспортування та подальшої обробки. Серед постачальників людських останків також фігурує Центр вивчення печінки при лікарні Університету Ціндао (провінція Шаньдун).

Під час затримання поліція вилучила 18 т кісток та понад 34 тисячі напівфабрикатів і готових виробів.

Алогенні трансплантати використовуються, коли пацієнти не мають достатньої щільності кісткової тканини для трансплантатів, але кістка зазвичай береться від пацієнтів, які дали згоду на операцію — наприклад, ендопротезування кульшового суглоба.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: