Догори
Дати відгук

Китай знав про епідемію COVID-19 з вересня і приховував інформацію - дослідження Гарвардської медшколи

Влада Китаю офіційно повідомила про епідемію Всесвітню організацію охорони здоров'я (ВООЗ) 31 грудня 2019 року.

2 хв на прочитання12 Вересня 2020, 12:35
Pixabay Pixabay
Поділитись:

Дослідники з Гарвардської медичної школи вирішили виявити коли саме у провінції Хубей, що стала "батьківщиною" коронавіруса, з'явився вірус і перші хворі. 

Виявили, що з кінця літа і початку осені кількість припаркованих машин і щільність руху біля п'яти великих лікарень Уханя різко зросла, що може стати непрямим доказом більш ранньої появи вірусу COVID-19.

Як  повідомляє epochtimes, з посиланням на ABC News,  дослідники, витратили більше місяця на те, щоб визначити, коли населення провінції Хубей вперше зіткнулося з вірусом.

Команда  вивчила приблизно 350 знімків, зроблених приватними супутниками, де показано рух і стоянки біля великих лікарень Уханя за останні два роки. Так, 10 жовтня 2018 року на стоянці Уханьської лікарні «Тянью», одній із найбільших лікарень у місті, перебував 171 автомобіль. Через рік супутники зафіксували 285 автомобілів — на 67% більше.

При порівнянні знімків осені 2018 року з осенню 2019 року видно, що рух транспорту біля інших лікарень Уханя також різко зріс, збільшившись місцями на 90%. У медичному інституті «Тунцзі» дослідники виявили сплеск інтенсивності дорожнього руху в середині вересня 2019 року.

Майже всі найвищі показники кількості автомобілів відзначені в період з вересня по грудень 2019 року, йдеться у результатах  дослідження. Крім цього, приблизно в той час, коли щільність руху в лікарнях збільшилася, в Ухані спостерігався сплеск запитів в китайській пошуковій системі Baidu про «кашель» і «діарею». Хоча «кашель» може збігатися з щорічними сезонами грипу, «діарея» вважається більш специфічним симптомом COVID-19.

І хоча ці докази — непрямі, науковці вважають, що дослідження надало нові важливі відомості в справі про походження і поширення COVID-19. Адже влада Китаю офіційно повідомила про епідемію Всесвітню організацію охорони здоров'я (ВООЗ) 31 грудня 2019 року.

Відомо, станом на ранок 12 вересня у світі зареєстрували 28 659 727 випадків коронавірусу. 

 

 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.