Китай посилює боротьбу з викидами: запустили промисловий уловлювач вуглецю

1 хв на прочитання13 годин тому
ФОТО: Промисловий уловлювач вуглекислого газу (Китай)

Установка приєднана до енергоблоку на вугільній електростанції у місті Тайчжоу в провінції Цзянсу, Східний Китай.

Після “ковідного” полегшення Китай посилив боротьбу з промисловими викидами. У країні запустили найбільший на материку проект із нейтралізації вуглекислого газу – промисловий уловлювач вуглецю. Про це повідомило агентство Xinhua.

Китайська енергетична інвестиційна корпорація China Energy ввела в експлуатацію масштабний об’єкт для уловлювання, зберігання та утилізації вуглекислого газу (CCUS). Установка приєднана до енергоблоку на вугільній електростанції у місті Тайчжоу в провінції Цзянсу, Східний Китай. Об’єкт здатний видаляти з атмосфери до 500 тисяч тонн вуглекислого газу на рік.

“Під час пробного запуску проекту система CCUS продемонструвала надійну роботу та високі стандарти безпеки, а показники енергоефективності та якості продукції знаходяться на проектному рівні або вище”, – заявив президент філії China Energy у провінції Цзянсу Цзі Мінбінь.

За словами представника компанії, весь вуглець, який з повітря збирає промисловий уловлювач вуглецю, може бути повторно використаний.

China Energy є однією з провідних компаній із виробництва електроенергії за рахунок вугілля. Вона також реалізує пілотні проекти з уловлювання та зберігання вуглецю в країні, які є частиною зусиль Китаю щодо досягнення вуглецевої нейтральності до 2060 року.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: