Догори
Дати відгук

Китай назвав США найбільшим джерелом коронавірусу в світі

На США припадає 4,2% світового населення, але число заражень становить 22,2% від усіх підтверджених діагнозів

1 хв на прочитання10 Грудня 2020, 15:38
Поділитись:

У Китаї заявили, що США є справжнім і найбільшим джерелом коронавірусу в світі. Про це на брифінгу у четвер,  заявила офіційний представник МЗС КНР Хуа Чуньїн у відповідь на згадку президентом США Дональдом Трампом "китайського вірусу".

"На США припадає 4,2% світового населення, але число заражень становить 22,2% від усіх підтверджених діагнозів у світі. На кожен мільйон чоловік в США припадає майже в п'ять разів більше смертей, ніж в решті світу. Всі бачать, що зараз США перетворилися на справжній і найбільший "розсадник вірусу", - сказала Хуа Чуньїн.

Представник МЗС також нагадав, що деякі дослідження свідчать, що коронавірус поширювався в інших країнах ще до того, як з'явився в Китаї.

"Ми радимо американським політиканам проявити повагу до фактів і науки і перестати займатися політичними маніпуляціями", - зазначила представник МЗС КНР.

До слова, 13 371 новий випадок коронавірусної хвороби COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 10 грудня 2020 року. Зокрема, захворіли 652 дитини та 580 медпрацівників. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.