Догори
Дати відгук

Кутський ліспгосп не пустив Держінспекцію з перевіркою, будуть "розборки"

Держекоінспекція отримала черговий недопуск на перевірку лісгоспу.

1 хв на прочитання24 Липня 2020, 10:29
Фото: facebook А.Мальованого Фото: facebook А.Мальованого
Поділитись:

Як повідомив голова Державної екологічної інспекції України Андрій Мальований на своій сторінці у мережі Facebook,  ДП "Кутське лісове господарство", що на Івано-Франківщині, не пустило інспекторів на позапланову перевірку за зверненням громадянина.

За словами чиновника, у лісництві пояснили причини недопусків. Так, згідно з відповіддю від ДП «Кутське лісове господарство», чоловік, який звернувся щодо перевірки лісгоспу у ДЕІ, раніше працював на господарстві і допустив самовільну вирубку дерев на суму понад 200 тисяч гривень. Після звільнення цього працівника він почав погрожувати держпідприємству тим, що буде скаржитись до Держекоінспекції.

"Крім того, у листі від лісництва зазначається, що наразі частина працівників працює дистанційно, а більшість задіяна на ліквідації наслідків повеней. Тому жодного працівника для супроводу інспекторів надати не можуть.

Також ДП "Кутське лісове господарство" повідомили, що через повінь до цього часу немає допуску до більшості кварталів підприємства. Хоча інспектори, що прибули на перевірку, стверджують інше: дороги та під’їзди відновлені", -  зазначив у дописі Мальований.

У ДЕІ збираються розбиратись з цією ситуацією. Зокрема голова Держекоінспекції зазначає, що  недопуск інспекторів може бути тривожним дзвіночком, який сигналізує, що підприємства можуть здійснювати значні порушення природоохоронного законодавства.

Нагадаємо, у Рівному Гідропарк перетворився на смітник.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко