Куряче м'ясо з персиків та бамбука навчились виготовляти у Чилі

1 хв на прочитання11 Січня 2022, 18:51
Pixabay

Новий смак створили не люди – його згенерувала машина

У світі існує кілька типів штучного м’яса. Перший – це білок, який вирощують чи друкують з клітин тварин у спеціалізованих лабораторіях. Другий – рослинні замінники м’яса. Більшість стартапів для імітації курятини використовують горох чи сою. Утім, чилійський проєкт NotCo створив штучний замінник м’яса з суміші персика, бамбука і нуту, повідомляє SEEDS.

Новий смак створили не люди – його згенерувала машина. Цього року стартап з Чилі отримав патент на Giuseppe – технологічну платформу, що керується штучним інтелектом. Саме штучний розум згенерував штучний смак курки, близький до натурального.

Після патентування технології компанія отримала мільйонні інвестиції.

Наразі NotCo планує випустити штучну курятину в трьох південноамериканських країнах: Чилі, Бразилії та Аргентині. Стартап вже співпрацює з мережами ресторанів швидкого приготування Starbucks , Papa John’s і Burger King. У перспективі компанія також планує вийти на ринки Канади та США.

Нагадаємо, раніше ми писали, що серед постачальників курятини Україна поступається лише Бразилії, ЄС, Таїланду і Туреччині.

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: