Догори
Дати відгук

Куряче м'ясо з персиків та бамбука навчились виготовляти у Чилі

Новий смак створили не люди – його згенерувала машина

1 хв на прочитання11 Січня 2022, 18:51
Pixabay Pixabay
Поділитись:

У світі існує кілька типів штучного м’яса. Перший – це білок, який вирощують чи друкують з клітин тварин у спеціалізованих лабораторіях. Другий – рослинні замінники м’яса. Більшість стартапів для імітації курятини використовують горох чи сою. Утім, чилійський проєкт NotCo створив штучний замінник м’яса з суміші персика, бамбука і нуту, повідомляє SEEDS.

Новий смак створили не люди – його згенерувала машина. Цього року стартап з Чилі отримав патент на Giuseppe – технологічну платформу, що керується штучним інтелектом. Саме штучний розум згенерував штучний смак курки, близький до натурального.

Після патентування технології компанія отримала мільйонні інвестиції.

Наразі NotCo планує випустити штучну курятину в трьох південноамериканських країнах: Чилі, Бразилії та Аргентині. Стартап вже співпрацює з мережами ресторанів швидкого приготування Starbucks , Papa John’s і Burger King. У перспективі компанія також планує вийти на ринки Канади та США.

Нагадаємо, раніше ми писали, що серед постачальників курятини Україна поступається лише Бразилії, ЄС, Таїланду і Туреччині.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Колаж: South China Morning Post
Шанхайський ресторан пропонує обіди за 540 доларів із десертами зі слонячого лайна для «автентичного» смаку
2 хв на прочитання4 години тому
Захист вод України за стандартами ЄС: схвалено законопроект про імплементацію європейських директив. Фото: expedicia.org
Україна гармонізує водне законодавство з нормами ЄС
2 хв на прочитання5 годин тому
Фото з відкритих джерел
Коти в Європі не такі стародавні, як вважалося, і пов’язані з богами — дослідження
3 хв на прочитання6 годин тому
Фото з відкритих джерел
Скандинавські льодовики стрімко тануть — науковці б'ють на сполох
2 хв на прочитання7 годин тому
Кадрові перестановки в уряді: нові призначення в енергетиці та туризмі, звільнення у МОЗ
1 хв на прочитання8 годин тому
Після Великодня: як правильно утилізувати святкове сміття і не нашкодити довкіллю
3 хв на прочитання15 годин тому
Тренд 2025 року — сад із польовими квітами, який потребує мінімального догляду
4 хв на прочитання22 години тому
Землетруси в М'янмі відкрили руїни ймовірного "водного палацу"
1 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost