- Головна
- Новини
- Еко
- Тварини & рослини
- Куряче м'ясо з персиків та бамбука навчились виготовляти у Чилі
Куряче м'ясо з персиків та бамбука навчились виготовляти у Чилі
Новий смак створили не люди – його згенерувала машина
У світі існує кілька типів штучного м’яса. Перший – це білок, який вирощують чи друкують з клітин тварин у спеціалізованих лабораторіях. Другий – рослинні замінники м’яса. Більшість стартапів для імітації курятини використовують горох чи сою. Утім, чилійський проєкт NotCo створив штучний замінник м’яса з суміші персика, бамбука і нуту, повідомляє SEEDS.
Новий смак створили не люди – його згенерувала машина. Цього року стартап з Чилі отримав патент на Giuseppe – технологічну платформу, що керується штучним інтелектом. Саме штучний розум згенерував штучний смак курки, близький до натурального.
Після патентування технології компанія отримала мільйонні інвестиції.
Наразі NotCo планує випустити штучну курятину в трьох південноамериканських країнах: Чилі, Бразилії та Аргентині. Стартап вже співпрацює з мережами ресторанів швидкого приготування Starbucks , Papa John’s і Burger King. У перспективі компанія також планує вийти на ринки Канади та США.
Нагадаємо, раніше ми писали, що серед постачальників курятини Україна поступається лише Бразилії, ЄС, Таїланду і Туреччині.