Догори
Дати відгук

Купатися на Водохреще не заборонено. Але тримайте дистанцію

Масове скупчення людей ми не рекомендуємо, але скупатися в ополонці не забороняємо

1 хв на прочитання16 Січня 2021, 20:34
Поділитись:

Водохреща – одне з головних християнських свят, яке відзначають 19 січня. Це третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу, яке ще називають Йорданом або Хрещенням.

Купатися у озері чи річці цього дня, звичайно, не обов'язково, але для багатьох християн саме це є невід'ємним елементом Водохреща. Вважається, що благословення сходить на воду, дає їй освячуючу силу. В час пандемії та локдауну чимало людей переймаються питанням, чи не заборонені купання цього року. 

Керівник Держпродспоживслужби Києва Олег Рубан розповів сайту "Сьогодні", що постановою уряду дозволяється проводити такі заходи, але за умови дотримання безпечної дистанції – 1 людина на 5 квадратних метрів.  

"Ми не скасовували купання на Водохреще, у жодному разі. Це, навпаки, загартовування для організму людини. До того ж, Водохреще – релігійне свято. А постановою уряду дозволяється проводити такі заходи, але за умови дотримання безпечної дистанції – 1 людина на 5 квадратних метрів. Масове скупчення людей ми не рекомендуємо, але скупатися в ополонці не забороняємо", – зазначив Рубан.

Купання на Водохреща без підготовки небезпечне. Треба знати основні правила.

Нагадаємо, GreenPost вже писав про те, як правильно купатися у цей день. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost