Кукурудзяна каша може бути не лише корисною, а й дуже смачною, якщо приготувати її з консервованою кукурудзою. Прянощі можна використовувати на свій смак, а не лие брати куркуму і мелений імбир, як у рецепті.
Інгредієнти:
крупа кукурудзяна — 150 г (1 склянка об'ємом 200 мл);
кукурудза консервована — 1 банка об'ємом 360 г;
морква — 110 г (1 шт.);
цибуля ріпчаста — 90 г (1/2 шт.);
імбир мелений — 1/2 ч. ложки;
куркума мелена — 1/2 ч. ложки;
сіль — 1/2 ч. ложки;
олія (для смаження) — 2 ст. ложки.
Приготування.
З консервованої кукурудзи злити маринад.
Моркву натерти на великій тертці. Цибулю нарізати невеликими кубиками.
У глибокому сотейнику або каструлі з товстим дном розігріти олію і викласти туди цибулю та моркву. Обсмажувати на середньому вогні, помішуючи, 5-7 хвилин (до м'якості).
Додати в каструлю кукурудзяну крупу, сіль, імбир і куркуму. Перемішати лопаткою.
Залити вміст каструлі питною водою. Довести до кипіння та зменшити вогонь до мінімуму. Варити кашу 20 хвилин, періодично помішуючи.
Додати в каструлю консервовану кукурудзу. Перемішати і томити на слабкому вогні ще 5 хвилин.
Потім вимкнути вогонь та залишити кукурудзяну кашу на плиті на 10 хвилин.
Розкласти кашу по тарілках, прикрасити свіжою зеленню (добре поєднуються з кукурудзою петрушка чи базилік).
Кукурудзяна каша з консервованою кукурудзою подається гарячою або теплою.
Також ми розповідали, як готувати при перебоях зі світлом і газом.