Кудрицький: зима буде складною, але апокаліпсису не допустимо

1 хв на прочитання29 Серпня 2024, 13:28
ФОТО: ілюстративне

Керівник Укренерго не приховує, що взимку на Україну чекає багато випробувань, однак запевняє, що апокаліптичного сценарію енергетики не допустять.

Українська енергосистема через численні пошкодження зараз знаходиться у складній ситуації. Генерація не забезпечує потреб країни. Енергетики працюють цілодобово, щоб все відновити. Проте відсутності нових пошкоджень ніхто не гарантує. Українці вже живуть в умовах графіків відключень світла. Зима може додати складнощів, прогнозує керівник "Укренерго" Володимир Кудрицький в інтерв'ю ВВС.

За його словами, за температури повітря +2°C…+3°C цілком можливо, що жодних відключень не буде. А от при -10°C енергосистему збалансувати без відключень буде неможливо.

"Я вважаю, що ми не допустимо блекауту. Ми в «Укренерго» навчилися протидіяти тактиці ворога, коли бачимо, як вони намагаються покласти енергосистему, куди вони атакують. І ми знаємо, як її відбалансовувати для того, щоб вона продовжувала працювати", - сказав Кудрицький.

За його словами, в Укренерго навчилися реагувати на існуючі виклики і зможуть збалансовувати енергосистему для того, щоб вона продовжувала працювати.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: