Догори
Дати відгук

Криворізький шкуродер влаштувався на службу в карну поліцію

Олександру Руденко не заборонили працювати у правоохоронних органах попри підозру в жорстокому поводженні з тваринами.

3 хв на прочитання05 Квітня 2021, 10:15
Поліцейський Олександр Руденко. який намагався живцем спалити собаку, продовжує працювати у правоохоронних органах Поліцейський Олександр Руденко. який намагався живцем спалити собаку, продовжує працювати у правоохоронних органах
Поділитись:

Ексспівробітник транспортної поліції, який два роки тому у Кривому Розі жорстоко скалічив собаку, продовжує службу у правоохоронних органах і навіть перевівся до кримінальної поліції міста. Про це GreenPost стало відомо із власних джерел. 

Наприкінці березня в соцмережах у тематичних групах, які висвітлюють життя Кривого Рогу, почала ширитися інформація про те, що майор поліції, та колишній начальник СКП ВП на ст. Кривий Ріг Олександр Руденко продовжує працювати у поліції. 

«Бійтеся ходити із собаками біля відділку поліції», — так починалося одне з кількох повідомлень про те, що майор-шкуродер продовжив свою службу у правоохоронних органах. 

І це попри резонансну подію, що сталася 5 березня 2019 року. Увечері того дня Олександр Руденко біля свого приватного подвір'я у Довгинцівському районі міста намагався вбити безпритульного пса. Він насадив собаку на вила, а потім кинув ще живу тварину у багаття. Все це відбувалося на очах малолітнього сина Руденка.

Врятували чотирилапого небайдужі сусіди поліцейського. 

«Ця людина — мій сусід, ми перед цим бачилися, віталися. І він бере собаку, на очах насаджує на вила й кидає у багаття. Мені бракує слів. Це неадекватна людина, крім того, ще і працівник поліції. Не розумію, як там працюють такі люди», — каже свідок події Микола Ковальчук.  

Безпритульним собакою, якого назвали Чейз, заопікувалися криворізькі волонтери та зоозахисники. Люди з усієї України почали надсилати гроші на лікування та реабілітацію собаки. Зараз поранений пес мешкає у волонтерки. У Чейза не працює кишківник, собаці потрібен спеціальний корм. Також у собаки відмовили задні лапи.  

Сам Руденко своєї провини не визнавав. Казав, що мало не вбив собаку тому, що захищав від нього трирічного сина. Але місцеві мешканці не вірять його словам. Кажуть, собака був спокійним і вже декілька років мешкав у цьому районі.

Наприкінці листопада 2019 року Руденку вручили підозру за частиною третьої статті «Жорстоке поводження із тваринами». Санкція — від п’яти до восьми років позбавлення волі. У 2020 році Жовтневий райсуд Полтави, де слухали справу, відмовив у вимозі про відсторонення Олександра Руденка від посади.

GreenPost направив офіційний запит до Криворізького відділу поліції, аби з'ясувати, чи справді Олександр Руденко тепер працює у кримінальній поліції.

Офіційний документ надійшов нам за підписом заступника начальника Юрія Небеського.

«Повідомляємо, що майор поліції Руденко О. В. перебуває на посаді оперуповноваженого сектору кримінальної поліції відділення поліції № 2 Криворізького районного управління поліції ГУНП», — йдеться в документі. 

Як ми писали раніше, психіатри пояснили, чим шкуродери небезпечні для жінок і дітей. Люди, які знущаються із тварин, часто починають так само вчиняти із фізично слабшими людьми.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Фото: Телеграм-канал «Дача. Сад та город»
Декор зі спилів дерева: нові ідеї для вашої дачі (ФОТО)
2 хв на прочитаннягодина тому
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Тюльпани — окраса весняного саду (ФОТО)
1 хв на прочитання8 годин тому
Самовільно рубали дерева
На Рівненщині затримали злочиців, які самовільно зрубали деревини на майже 90 тис. грн
1 хв на прочитанняВчора
Як діяти, коли горить ліс і торф
На Полтавщині вигоріли майже 300 га сухостою: як діяти у разі лісових, степових та торф’яних пожеж
1 хв на прочитанняВчора
День бур'янів: чи такий страшний бурʼян, як його малюють?
4 хв на прочитанняВчора
Новий регламент ЄС щодо упаковки PPWR: багаторазове пакування, заборона на деякі види пластику та мінімізація плівки
2 хв на прочитанняВчора
Розваги на джипах, квадроциклах та багі у заповідниках можуть заборонити законом: деталі
1 хв на прочитанняВчора
Правоохоронці викрили посадовців, які зрубували сторічні дуби в Чорнобильському заповіднику
2 хв на прочитанняВчора