Догори
Дати відгук

Крупа, яку небезпечно повторно розігрівати

Через повторне розігрівання багато продуктів втрачають свої корисні властивості та смакові якості.

1 хв на прочитання16 Лютого 2023, 13:40
Поділитись:

А деякі з них можуть спричинити проблеми зі шлунково-кишковим трактом. Вчені з’ясували, що серед усіх круп шкідливим після розігріву стає саме рис.

Справа в тому, що в цьому продукті можуть бути суперечки бактерій Bacillus cereu, які виживають у процесі приготування страви. Ці бактерії здатні викликати харчові токсикоінфекції в людини.

Експерти кажуть, що рис потрібно класти в холодильник не пізніше ніж через годину після його подачі на стіл. За кімнатної температури шкідливі мікроорганізми починають активно розмножуватися. Загалом готову страву не рекомендується зберігати більше доби.

Якщо ви з’їсте рис із бактеріями Bacillus cereus, то можете захворіти, а також отримати блювоту або діарею протягом кількох годин після трапези.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Фото ілюстративне
Здорове тіло не смердить: звідки береться неприємний запах поту і як це можна виправити
2 хв на прочитання21 хвилину тому
Фото ілюстративне
Хворе серце, літо і дача: 5 запитань до кардіолога
5 хв на прочитаннягодина тому
Зображення згенероване ШІ
Мавпяча віспа набирає обертів: у ПАР повідомили про перший летальний випадок
1 хв на прочитання3 години тому
Зображення: ЦГЗ
Не лише внесок у благополуччя суспільства, а й користь для здоров’я: сьогодні Всесвітній день донора крові
6 хв на прочитання4 години тому
Середня довжина пеніса у деяких країнах змінилася: ось про що свідчить оновлена світова статистика
3 хв на прочитання8 годин тому
Лікарі пояснили, що не можна пити у спеку, щоб не згущувалася кров
1 хв на прочитання9 годин тому
У Києві заборонять продавати сигарети в кіосках
1 хв на прочитанняВчора
Уряд присудив премію за впровадження інновацій діагностики та лікування ендокринних і гормонозалежних захворювань
2 хв на прочитанняВчора