Догори
Дати відгук

Красноярський край накрило «чорне небо»

У такій ситуації підприємствам і організаціям пропонується перейди на особливий режим роботи.

1 хв на прочитання26 Січня 2021, 15:22
Поділитись:

Небо може бути не тільки сонячним, голубим чи темним від хмар і смогу. Небо може бути чорним. 

Режим несприятливих метеоумов, який називається «чорним небом», введений у столиці Красноярського краю вже втретє в цьому році. Як повідомляють іноЗМІ,  починаючи з 13:00 за місцевим часом сьогоднішнього дня і до 19:00 27 січня на території Красноярська очікуються метеорологічні умови, несприятливі для розсіювання шкідливих домішок в атмосферному повітрі.

В такій ситуації підприємствам і організаціям пропонується перейди на особливий режим роботи, що знижує кількість шкідливих викидів в атмосферу.

Місцеві мешканці мають приділяти особливу увагу профілактичним заходам, які  знижують надходження в організм шкідливих хімічних речовин, у тому числі обмежити в цей період перебування на вулицях.

Додамо, що Красноярський край і прилеглі регіони виявилися під впливом великого антициклону, що характеризується аномально низькими температурами, відсутністю опадів і слабкими вітрами, що ускладнює розсіювання шкідливих речовин, а низхідні повітряні потоки, характерні для антициклонів, лише погіршують ситуацію, немов притискаючи до землі дими та вихлопні гази.

Додамо, що вчора мінімальна температура повітря в Красноярську опустилася нижче -31°, а середній температурний фон виявився на 9° нижче кліматичної норми. 

Вже до вечора середи на погоду Красноярського краю почне впливати циклон із заходу, який принесе потепління і посилення  вітру, що очистить атмосферу від шкідливих домішок.

До слова, Київ установив три температурні рекорди за день.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко