Догори
Дати відгук

Кращої закуски не придумати: як заквасити кавуни в бочці

Для такого квашення годяться кавуни розміром близько 15 см у діаметрі.

1 хв на прочитання17 Вересня 2023, 21:01
Поділитись:

Осінній рецепт, який урізноманітнить будь-який стіл у новорічні свята. Кавуни виходять пряні та ароматні, якщо додати гілки смородини та вишні.

Наприкінці літа – початку осені хочеться продовжити сезон кавунів, щоб якомога довше насолоджуватися сонячною ягодою. Нещодавно ми розповідали, як солити кавун у банці, щоб відчути смак літа. Якщо кавунів у вас багато, можна засолити їх у бочці, як це робили раніше. 

Для такого квашення годяться кавуни розміром близько 15 см у діаметрі. Їх складають у ретельно промитій і ошпареній киплячою водою бочці цілком.

Процес закваски можна прискорити, якщо кожен плід проткнути виделкою або в’язальною спицею кілька разів.

Секрети засолювання кавунів в бочці

Розсіл готується на 10 літрів – 500 г солі і така ж кількість цукру. Смак при таких пропорціях виходить ніжний, із солодкими, солоними та кислими нотками.

Для насиченого присмаку рекомендується збільшити кількість солі, аж до 800 г, а цукор – зменшити до 400 г.

Щоб плоди не спливали, а були занурені у розсіл, поверх укладається гніт.

На пару днів барильця поміщають у приміщення із середньою температурою, а потім щільно закривають і встановлюють у прохолодному місці, наприклад, у льоху.

Приблизно за 20 днів мочені кавуни готові.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото ілюстративне
Навіть помірне вживання алкоголю може прискорити розвиток хвороби Альцгеймера – дослідження
2 хв на прочитання3 години тому
Фото: 4MAMA
Гени і упередження: що ми насправді знаємо про білявок?
4 хв на прочитання4 години тому
Нові правила експлуатації газових систем затверджено Міненерго
Міненерго затвердило нові правила технічної експлуатації систем газопостачання
1 хв на прочитання7 годин тому
Фото: Олена Безгіна
У КМДА звільнили директора Департаменту захисту довкілля
1 хв на прочитання9 годин тому
Всесвітній день без тютюну: чому 45 % української молоді потрапляє в нікотинові пастки та як їх захистити?
6 хв на прочитання11 годин тому
Українське подвір'я нового часу: як етно-мотиви у ландшафтному дизайні створюють оазу національної ідентичності та краси
3 хв на прочитання17 годин тому
Історична перемога чи поразка? Перуанський фермер програв позов проти RWE, але створив прецедент у кліматичних судах
3 хв на прочитання17 годин тому
У червні очікуються потужні магнітні бурі: детальний прогноз
1 хв на прочитанняВчора