Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Користування кондиціонером може спричинити ГРВІ й алергію, і справа зовсім не в протязі  

Користування кондиціонером може спричинити ГРВІ й алергію, і справа зовсім не в протязі  

Приміщення, в якому стоїть кондиціонер, потрібно регулярно провітрювати.

1 хв на прочитання28 Серпня 2023, 10:01
Фото:
Нова Каховка Online Фото: Нова Каховка Online
Поділитись:

Здається, що кондиціонери принесли в наше життя комфорт і зручність — у спеку вони дають відчуття неймовірного полегшення, коли надворі стоїть пекло. Але деякі люди скаржаться на «протяг» від кондиціонера, який викликає нездужання. Проте це неможливо, запевняють лікарі.

Корінь цих нездужань слід шукати зовсім у іншому: це висока концентрація бактерій у повітрі. Кондиціонери ніби перемішують повітря у приміщенні, але це може сприяти розповсюдженню мікроорганізмів.

Одна з головних причин цього — недостатня провітрюваність. Якщо приміщення регулярно не провітрюється, це може створити сприятливе середовище для розмноження бактерій, плісняви й інших мікроорганізмів. Кондиціонери, змішуючи повітря, можуть розносити ці бактерії, що, своєю чергою, може призвести до захворювань та алергічних реакцій, особливо у дітей.

Отже, важливо пам'ятати, що правильна гігієна та регулярне провітрювання приміщення є важливими факторами для збереження здоров'я та запобігання можливим негативним впливам кондиціонера.

Також ми писали, що може спричинити нежить, біль у горлі та навіть пневмонію: як користуватися кондиціонером правильно.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.