Користувачів газу в Україні автоматично перевели на новий річний тариф

1 хв на прочитання03 Травня 2021, 11:00
В Україні почав діяти річний тариф на газ для населення

Тепер кубометр газу коштує від 7,96 до 13,5 гривень.

В Україні почав діяти новий річний тариф на блакитне паливо, на який уже автоматично перевели усіх користувачів. Про це інформує ТСН.

Кубометр газу тепер коштує 7,96 грн - такий тариф озвучили в "Нафтогазі". Але ця ціна не включає доставку блакитного палива до домогосподарства. 

Новий тариф діятиме він до 30 квітня 2022 року. Вартість газу залежно від постачальника, але ідея у всіх спільна: мати цілий рік одну ціну.

Зараз на газовому ринку в Україні працюють понад 60 компаній-постачальників. І кожна пропонує свій тариф. Найдешевша ціна - 7,8 грн за кубометр - зараз у 22 компаній. Найвищі тарифи у трьох постачальників з Чернівців, Житомира та Херсона. Мешканцям цих регіонів за кубометр блакитного палива доведеться платити 13,5 грн. 

Місячний тариф можна змінити на річний і навпаки. На це потрібно лише 10 хвилин вільного часу. Якщо, крім цього, змінювати ще й компанію-постачальника, то доведеться почекати 3 дні.

На річний тариф усіх споживачів перевели автоматично. Змін в оплаті немає: так само до 25 числа наступного місяця, без передоплати. 

Раніше ми вже інформували своїх читачів про те, що зміниться для населення та якими будуть ціни на блакитне паливо.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: