Догори
Дати відгук

Коронавірус вбив 5 тисяч людей, 135 тисяч інфіковано

Однак у Китаї спалах іде на спад

1 хв на прочитання13 Березня 2020, 11:33
pixabay pixabay
Поділитись:

Від коронавірусу SARS-CoV-2 вже померло 5 тисяч людей, а загальна кількість заражених становить 135 тисяч осіб.

У Китаї спалах інфекції спадає – за минулу добу зафіксовано лише 8 смертей та 21 випадок інфікування. Це одні з найнижчих показників, враховуючи розмах інфекції у країні. Така ж тенденція і у Південній Кореї, де кількість інфікованих зменшується.

Водночас Італія залишається безсилою проти зарази. У країні вірус вбив вже 1016 людей, понад 15 тисяч інфіковано. Країна залишається на першому місці по кількості випадків захворювання на мільйон населення – 250.  Для порівняння, у Китаї цей показник становить 56.

В Іспанії загальна кількість інфікованих перевищила 3 тисячі людей, з яких 87 померли. У Франції та Німеччині виявили близько 2800 заражених, проте кількість загиблих суттєво різниться — 61 та 6 відповідно.

У США від інфекції померла 41 людина, а кількість випадків інфікування становить 1762 особи. Найбільше інфікованих у штатах Вашингтон, Каліфорнія, Нью-Йорк та Массачусетс. Всього вірус виявили у 47 штатах та столиці Вашингтоні. У Мічигані, Огайо, Меріленді, Кентуккі, Джорджії та штаті Вашингтон влада закрила усі школи на карантин до квітня. Усі масові заходи, зібрання, спортивні події, концерти відмінили.

В Україні зареєстровано три випадки захворювання на коронавірус COVID-19 і жодного випадку смерті від хвороби. Тим не менше, МОЗ оголосив загальнонаціональний карантин в усіх навчальних закладах до третього квітня. Обмежено проведення масових заходів. В уряді також припускають можливість обмеження для громадян свободи пересувань.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost