Догори
Дати відгук

Коронавірус в Україні: житомирська хвора контактувала з безліччю людей

Жінка навіть ходила до церкви

1 хв на прочитання13 Березня 2020, 11:06
pixabay pixabay
Поділитись:

Жінка з Радомишля на Житомирщині, у якої виявили коронавірус, повернулася до України першого березня і з тих пір контактувала з безліччю людей. Лише офіційно встановлено 26 осіб, з якими вона контактувала, повідомили у Житомирській ОДА.

«Було встановлено 26 безпосередніх контактів. Всі ці люди сьогодні вже на обсервації. Було проведено обробку житла хворої і усіх відділень, де вона перебувала», - повідомив начальник обласної лабораторії.

Найбільша проблема у тому, стверджують чиновники, що 70-річна жінка не звернулася по допомогу відразу, а також не піддала себе домашньому карантину.

«Хочу звернути увагу, що, на жаль, пацієнтка не в перший день звернулася по допомогу. На жаль, відразу по приїзду, не самоізолювався, коли відчула перші симптоми захворювання. Наголошую, що за перших ознак захворювання треба самоізолюватися і дзвонити до медичного закладу», - розповів начальник управління охорони здоров'я Житомирської ОДА Микола Суслик.

Самопочуття жінки погіршилося третього березня, однак шпиталізували її аж 12 числа. До цього у неї вдома бували гості і вона також вільно пересувалася. Навіть ходила до церкви.

Стан жінки середньої тяжкості.

Загалом в Україні зареєстровано три випадки захворювання на коронавірус COVID-19.

У світі від хвороби померло щонайменше 4300 людей, а кількість інфікованих зросла майже до 120 тисяч. Всесвітня організація охорони здоров'я визнала, що у світі вирує пандемія коронавірусу.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost