Догори
Дати відгук

Коронавірус: у МОЗ розповіли про три критичні симптоми

1 хв на прочитання12 Квітня 2020, 14:54
Поділитись:

Аналізи на виявлення коронавірусу в Україні проводять насамперед людям, що мають явні симптоми захворювання на COVID-19, у контактних осіб, хворих на коронавірус і людей, що повернулись з-за кордону і мають симптоми хвороби.

Про це розповів у неділю на брифінгу заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, повідомляє Укрінформ.

"Наразі на коронавірусну хворобу перевіряють усіх людей, хто має симптоми. Найкритичніші три симптоми - це температура, кашель і утруднене дихання. У цих людей 100 відсотків забирається матеріал для проведення досліджень у віросологічних лабораторіях", - зазначив Ляшко.

За його словами, також забирається матеріал від людей контактних, від людей, хворих на коронавірсну хворобу, і у людей, які подорожували за межі України і мають симптоми коронавірусної хвороби.

Кількість смертей від COVID-19 у світі станом на восьму ранку (за київським часом) 12 квітня становить 99 887. Загальна кількість хворих на коронавірус складає 1 614 951 випадок.

За даними Центру громадського здоров'я, станом на 9:00 12 квітня в Україні 2777 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 83 закінчились смертю, 89 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 266 нових випадків.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.