Догори
Дати відгук

Коронавірус катастрофічно збільшив світове забруднення – ООН

1 хв на прочитання28 Липня 2020, 11:02
Поділитись:

Коронавірусний карантин по всьому світу призвів до різкого падіння викидів парникових газів на 5%, але не всі заходи щодо стримування пандемії мали позитивний вплив на навколишнє середовище. На наші вулиці, пляжі та у Світовий океан хлинула хвиля відходів COVID-19, включаючи пластикові маски для обличчя, рукавички, пляшки для дезінфекції рук та упаковка для продуктів. Про це повідомляють в Організації об'єднаних націй.

"Забруднення пластиком було вже однією з найбільших загроз для нашої планети до спалаху коронавірусу, - сказала Памела Кокс-Гамільтон, директор з міжнародної торгівлі у Конференції ООН з торгівлі та розвитку. - Раптовий бум у щоденному вживанні певних продуктів значно погіршує ситуацію".

Як стверджує консалтингова фірма Grand View Research, глобальні продажі одноразових масок для обличчя злетять з 800 мільйонів доларів в 2019 році до 166 мільярдів доларів у 2020 році.

Але це лише частина історії. Соціальне дистанціювання також призвело до буму замовлень товарів додому, особливо доставки їжі.  Пластикові відходи від цього – величезні.

Наприклад, під час восьмитижневого локдауну в Сінгапурі 5,7 мільйонів жителів острівного міста викинули додатково 1470 тонн пластикових відходів тільки від доставленої додому та замовленої «з собою» їжі.

Історичні дані говорять про те, що близько 75% коронавірусного пластику ймовірно стане відходами, що забруднюють нашу сушу та моря.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.