Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Конструкції з лози в ландшафтному дизайні: 10 цікавих ідей для сучасного саду (ФОТО)

Конструкції з лози в ландшафтному дизайні: 10 цікавих ідей для сучасного саду (ФОТО)

Використання цього матеріалу надає безліч можливостей для творчості.

2 хв на прочитання24 Липня 2024, 00:36
Фото: Телеграм-канал «Дача. Сад та город» Фото: Телеграм-канал «Дача. Сад та город»
Поділитись:

Конструкції з лози не тільки функціональні, а й екологічно чисті. Це чудове доповнення до сучасного саду, яке виглядає й естетично, і природно, тим більше для їх встановлення не потрібно нічого бетонувати, а лозі можна надати практично будь-якої форми. Ось кілька цікавих ідей для плетіння з лози, які можна використовувати у вашому саду:

1) Плетені арки та перголи. Використовуйте лозу для створення декоративних арок і пергол, які можуть слугувати опорою для витких рослин. Вони додадуть саду вертикального виміру та створять затінені зони.

2) Огорожі та бордюри. Лоза може бути використана для створення живих огорож, які не тільки захищають сад від небажаних гостей, а й додають природної краси. Плетені бордюри допоможуть розмежувати різні зони саду.

3) Клумби та грядки. Плетені огорожі для клумб додають текстури та візуального інтересу, виділяючи квіткові композиції. Також можна використовувати лозу для створення піднятих грядок, які додають структури й організації в саду. Вони також полегшують догляд за рослинами.

4) Меблі й аксесуари. Стільці, лавки та столи з лози виглядають природно і гармонійно вписуються в садовий ландшафт. Плетені кошики можна використовувати для зберігання садового інвентарю або як декоративні елементи.

5) Тунелі та навіси. Створіть тунелі з лози для витких рослин. Це не тільки декоративний елемент, а й функціональний простір для прогулянок. Окрім того, легкі конструкції з лози можуть слугувати затінковими навісами чи місцем для відпочинку.

6) Садові скульптури й акценти. Створіть декоративні скульптури з лози у формі тварин, птахів або абстрактних фігур. Вони додадуть унікальності та творчого акценту. А плетені конструкції для фонтанчиків або водоспадів створять заспокійливий ефект і додадуть шарму.

7) Вертикальні сади. Використовуйте лозу для створення панелей, на яких можна вирощувати вертикальні сади. Це додасть зелені на вертикальних площинах і заощадить простір.

8) Декоративні огорожі для дерев і кущів. Плетені конструкції можуть бути використані для огорожі молодих дерев, захищаючи їх від пошкоджень і додаючи декоративного елемента. Використання лози для огорожі кущів допоможе структурувати сад і додати йому природної краси.

9) Садові альтанки. Створення плетених альтанок надає саду особливого шарму. Вони можуть слугувати місцем для відпочинку та захистом від сонця.

10) Садові доріжки. Використання лози для обрамлення садових доріжок додасть природного вигляду та допоможе визначити межі доріжок.

Фото 1/3

Використання лози в ландшафтному дизайні надає безліч можливостей для творчості й індивідуального підходу. Цей екологічний матеріал додає природної краси й унікальності вашому саду.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
ФОТО: ілюстративне
Побачити планету неозброєним оком: вже в неділю Сатурн максимально наблизиться до Землі
2 хв на прочитання5 годин тому
ФОТО: М’язова дистрофія Дюшена
7 вересня - Всесвітній день поширення інформації про м’язову дистрофію Дюшена
3 хв на прочитання15 годин тому
ФОТО: Антисанітарія у країнах Африки / euronews
ВООЗ: у світі швидко зростає захворюваність і смертність від холери
2 хв на прочитання17 годин тому
Фото: «Їжа легко»
Картопляна запіканка з кабачками та м'ясним фаршем — чудовий вибір для ситної сімейної вечері
2 хв на прочитання18 годин тому
Досі користуєтеся радянським рушником, який подарувала бабуся? Його час викинути — і ось чому
7 хв на прочитання20 годин тому
Серед інгредієнтів — горілка: коктейль на $10 млн завоював шалену популярність на тенісному турнірі US Open
3 хв на прочитанняВчора
«Доісторичний Ноїв ковчег»: у Німеччині знайшли рештки невідомих ракоподібних — припускають, що їм 500 млн років
1 хв на прочитанняВчора
Готується план нових уражень енергетики України, - Шмигаль
2 хв на прочитанняВчора