Догори
Дати відгук

Комунальники у Броварах зрізали алею каштанів заради McDonald’s

Містяни збираються на протестну акцію

1 хв на прочитання16 Лютого 2024, 10:30
У Броварах зрізали алею каштанів У Броварах зрізали алею каштанів
Поділитись:

13 лютого на вулиці Київській у центрі Броварів зрізали алею каштанів, щоб побудувати другий в місті McDonald's. Про це повідомляє Brovarymedia.

У липні 2023 року Державна екологічна інспекція столичного округу підписала акт обстеження зелених насаджень на вул. Київська в районі буд. 162, чим де- факто надала дозвіл на видалення 13 каштанів та кущів задля будівництва під'їзних шляхів до McDonald's.

Проте, 25 травня депутати на сесії не підтримали пропозицію депутата облради Олега Іваненка включити в порядок денний на сесію проєкт рішення про скасування рішення виконкому про видалення 13 каштанів і 0,036 га зелених газонів. Зазначимо, що всі зелені насадження мають «добрий» і «задовільний» стан.

Містяни збираються на протестну акцію цієї суботи, 17 лютого. Її заплановано на 13:00 біля першого «МакДональдзу» на Київській 239.

Своєю чергою ТОВ «Смайл Контракшн», яке і будуватиме McDonald's на приватній ділянці, сплатило місту за видалення зелених насаджень відновну вартість у сумі 455 тис.836 грн. Також у якості плати за видалення дерев, фірма придбала місту 20 сакур та 20 дерену коузи. Проте дерева видалили у Старій частині міста, а сакури і дерен комунальники висадили в парку «Перемога».

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко