Кому шкідливо відмовлятися від м'яса

1 хв на прочитання23 Листопада 2020, 16:25

За словами вчених, добре збалансована рослинна дієта підвищує надходження поживних речовин і знижує ризик таких захворювань, як діабет.

Вчені Оксфордського університету у Великобританії з'ясували, що у тих, хто дотримується веганскої дієти, ймовірність перелому кісток на 43 відсотки вища, ніж у тих, хто їсть м'ясо. Про несподівану небезпеку відмови від тваринних продуктів повідомляє видання The Independent.

У дослідженні взяли участь більше 54 тисяч добровольців, які дотримувалися або веганскої, або вегетаріанської дієти, або вживали м'ясо і рибу. Всього учасники повідомили про 3941 перелом. При цьому у тих, хто не їв м'ясо, спостерігалося знижене надходження кальцію і білка в організм з їжею, що збільшувало крихкість кісток. Вегетаріанці і люди, які їли рибу, але не м'ясо, також мали високий ризик переломів стегна в порівнянні з тими, хто їв м'ясо.

У веганів, у кого в середньому був знижений індекс маси тіла, частота переломів збільшилася на 20 випадків на тисячу осіб за 20-річний період, при цьому найбільш уразливими виявилися кістки стегна, ризик переломів яких збільшився в 2 рази.

За словами вчених, добре збалансована рослинна дієта підвищує надходження поживних речовин і знижує ризик таких захворювань, як діабет. При цьому необхідно стежити за адекватним рівнем кальцію і білка, щоб запобігти ламкість кісток.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: