Компанія Neuralink представила пристрій для повернення зору незрячим

1 хв на прочитання18 Вересня 2024, 13:12
ФОТО: ілюстративне

Імплант Blindsight дозволить бачити навіть незрячим від народження людям.

Американська компанія Neuralink розробила експериментальний візуальний імплант Blindsight, який дозволить бачити навіть незрячим від народження людям. Крім того, пристрій дозволить бачити навіть у інфрачервоному та ультрафіолетовому спектрах. Про нову розробку Neuralink пише Reuters.

«Пристрій Blindsight від Neuralink дозволить бачити навіть тим, хто втратив обидва оока та оптичний нерв. За умови, що зорова кора головного мозку не пошкоджена, вона дозволить бачити навіть тим, хто був незрячим від народження», – розповів засновник компанії Ілон Маск.

За його словами, поки якість зображення у імпланта "низьке, як графіка Atari". Та у майбутньому пристрій дозволить бачити в інфрачервоному та ультрафіолетовому спектрі, а також зможе працювати як радар.

Ілон Маск порівняв розробку свого стартапа з пристроєм, який носив сліпий від народження персонаж телесеріалу «Зоряний шлях» Джорді Ла Форж.

В Neuralink повідомили, що їх зоровий імплант Blindsight отримав відповідний дозвіл від Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США. Тобто, це відкриває шлях до випробувань пристрою на людях. Тепер компанія шукає добровільців для випробувань.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: