Щоб морква добре прижилася і дала соковиті та ароматні коренеплоди, не потрібно поспішати з посівом.
Найкраща температура для посіву моркви — до +15 °С. При цьому ґрунт має прогрітися до +8 °С. Досвідчені овочівники виділяють найоптимальніший час для посадки. Це — квітень та травень. У народі кажуть, що найкраще сіяти моркву після цвітіння осики та фіалки.
Щоб уникнути масового ураження посівів морквяною мухою, рекомендується висівати моркву в більш пізні терміни. Якщо погода суха, посів проводьте з підливом води в посівні борозенки, а потім вкрийте плівкою до появи сходів. Коренеплоди виростають великими, здоровими, добре зберігаються взимку.
Також від морквяної мухи захистить сусідство цибулі, тому висаджуючи моркву на грядці обов’язково посадіть поряд цибулю. Таке сусідство піде на користь обом культурам.
І запам’ятайте важливе правило, моркву не можна удобрювати гноєм, після внесення такого добрива вона виросте кривою та кострубатою.