Догори
Дати відгук

Кого першими з українців безкоштовно вакцинують від COVID-19

Про це розповів очільник МОЗ

1 хв на прочитання19 Листопада 2020, 21:22
Поділитись:

Україна готується до підписання на початку грудня Угоди про співпрацю з глобальним механізмом COVAX щодо постачання вакцини від коронавірусної хвороби COVID-19. Про це інформує пресслужба МОЗ. 

“Глобальна програма COVAX визначила подальший план дій щодо поставки майбутньої вакцини проти COVID-19 в Україну. До 27 листопада буде підписано технічну потребу від України. Наступний крок — підписання умов співпраці до 7 грудня”, - повідомили в МОЗ.

Так, зі слів міністра охорони здоров'я України Максима Степанова, планується, що Україна отримуватиме майбутню вакцину проти COVID-19 декількома траншами. Він наголошує, що працівники галузі охорони здоров’я у пріоритеті ‎першого етапу щеплень від COVID-19. Про це міністр заявив у Facebook.

"Щойно завершилась онлайн-конференція з представниками COVAX (ініціативи щодо глобального доступу до вакцин проти COVID-19). Було визначено подальший план дій щодо постачання майбутньої вакцини в Україну", - зазначив Степанов.

Він розповів, що Україна отримуватиме її декількома траншами.

"Перший становитиме близько 1 млн 200 тис. доз. У пріоритеті ‎першого етапу щеплення — працівники галузі охорони здоров’я. Люди, які щохвилини наражають себе на небезпеку, коли рятують інших", - наголосив міністр.

Усього ж COVAX планує надати Україні близько 8 млн доз вакцини проти коронавірусної інфекції, додав урядовець.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, скільки буде коштувати американська вакцина для українців (відео).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.