Догори
Дати відгук

Кличко розповів про нові карантинні обмеження у місті (відео)

Також київська влада готує медустанови другої хвилі для прийому і лікування хворих на коронавірус.

2 хв на прочитання14 Серпня 2020, 13:22
Фото - dyvys.info Фото - dyvys.info
Поділитись:

Київ потрапив у «жовту» зону епідемічної небезпеки. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції.

«Через зростання кількості хворих, за рішенням Державної комісії з надзвичайних ситуацій, Київ виявився в «жовтій» зоні епідемічної небезпеки. Оскільки заповненість ліжок в медустановах, де лікують хворих на коронавірус, перевищила 50% і становить сьогодні 52,2%», - повідомив він.

За словами мера, в столиці будуть посилені визначені урядом наступні обмеження та заборони:

- перебування в громадських будівлях, громадському транспорті без засобів індивідуального захисту — масок,

- перебування на вулицях без документів, що засвідчують особу,

- заборона самовільно залишати місця самоізоляції чи обсервації людям, що знаходяться в ізоляції, 

- проведення масових (культурних, спортивних, розважальних, релігійних, рекламних) заходів за участю більше однієї особи на 5 кв. м площі будівлі або території, якщо захід проводиться на відкритому повітрі. Організатор заходу є відповідальним за дотримання учасниками фізичної дистанції не менше півтора метра,

- заповненість залів кінотеатрів і установ культури може бути не більше 50% місць,

- громадський транспорт — трамваї, тролейбуси, автобуси й маршрутні таксі — здійснюють перевезення пасажирів тільки в кількості місць для сидіння.

«Ці обмеження, за рішенням уряду, починають діяти з понеділка, 17 серпня, — зазначив мер. - Так, ситуація неприємна і складна. Київ готує медустанови другої хвилі для прийому і лікування хворих на коронавірус. Я звертаюся до всіх: сьогодні від кожного з нас залежить, наскільки швидко буде поширюватися вірус. Тому не треба ігнорувати правила! Дотримуватися їх нескладно, але важливо. Для вашого здоров'я і здоров'я людей поруч. Носіть маску в громадських місцях і в громадському транспорті. Дотримуйтесь дистанції. Не забувайте часто мити руки та обробляти їх антисептиком».   

 

Нагадаємо, ми вже повідомляли, що кількість хворих на COVID зростає й у Києві вже зайнято понад 50 % ліжок.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.