Догори
Дати відгук

Кличко пообіцяв столиці «червону» зону: названо дату

Ліжка в столичних лікарнях заповнюються.

1 хв на прочитання21 Жовтня 2021, 11:45
Фото: Агрополіт Фото: Агрополіт
Поділитись:

У п’ятницю, 22 жовтня, Комісія з надзвичайних ситуацій міста ухвалить рішення про запровадження додаткових обмежень і функціонування столиці в умовах «червоної» зони, у яку Київ потрапить днями. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час відкриття засідання Київради.

«Днями Київ потрапить у «червону» зону карантину. Бо ситуація з розповсюдженням коронавірусу в столиці стрімко погіршується. За минулу добу в Києві — майже 1200 нових хворих і 39 летальних випадків. Вік, тих, хто помер, — від 29 років. Останніми днями до лікарень столиці госпіталізують по пів тисячі хворих. І більшість із них — у важкому стані. Пацієнти, які потребують кисневої підтримки або штучної вентиляції легень. Ліжка у столичних лікарнях заповнюються. Уже понад 50 % ліжок, які підготувало місто для лікування хворих на коронавірус, заповнені. А з киснем заповнені понад 63 %. Тому у п’ятницю відбудеться засідання Комісії з надзвичайних ситуацій міста, яка ухвалить рішення про запровадження додаткових обмежень і функціонування столиці в умовах «червоної» зони, в яку ми потрапимо днями», — сказав Віталій Кличко.

Також мер столиці доручив Департаменту охорони здоров’я КМДА активізувати кампанію з вакцинації мешканців Києва. Та закликав депутатів Київради пояснювати киянам необхідність вакцинації.

Він нагадав, що на сьогодні 98 % госпіталізованих до лікарень міста — не щеплені. І 99 % летальних випадків — це невакциновані пацієнти.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.