Класичний рецепт консервованої кукурудзи на зиму

1 хв на прочитання15 Серпня 2024, 07:24
Зображення згенеровано ШІ

Не лише спосіб зберегти урожай, а й можливість забезпечити себе натуральним і корисним продуктом на весь рік.

Готуючи кукурудзу за цим класичним рецептом, ви зможете насолоджуватися її природною солодкістю і ніжним смаком, додаючи її до різноманітних страв або вживаючи як самостійну закуску. Консервування кукурудзи — це не лише спосіб зберегти урожай, а й можливість забезпечити себе натуральним і корисним продуктом на весь рік.

Інгредієнти (на одну 3 л банку):

кукурудза — 3 качани;

вода — 1 л;

сіль — 1 ст. л.;

цукор — 1 ст. л.

Приготування.

Простерилізувати банку та кришку.

Очистити качани і проварити 3 хв після закипання води.

Коли кукурудза охолоне, відокремити зерна від качана. Використовуючи друшляк, промити водою.

Покласти зерна в каструлю і поставити на 3 хвилин на вогонь. Варити при слабкому кипінні.

Тим часом зробити маринад. Поставити посудину з водою на вогонь, всипати сіль і цукор. Після закипання зняти з вогню.

Наповнити банку кукурудзою та залити гарячим маринадом.

Банку поставити в глибоку посудину та простерилізувати. Стерилізація банки з кукурудзою займає 3,5 години. Потрібно слідкувати за рівнем води, доливаючи окропу в момент зменшення об’єму.

Коли завершиться стерилізація, витягнути банку і закрутити кришкою. Перевернути догори дном і закутати теплим рушником, поки не охолоне.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: