Догори
Дати відгук

Кіпр змінив дату, коли почнуть впускати українських туристів

Українські мандрівники зможуть відвідати Кіпр з 1 березня або 1 квітня в залежності від того, в яку зону потрапить країна.

2 хв на прочитання24 Лютого 2021, 22:15
Кіпр змінив дату, коли почнуть впускати українських туристів. Кіпр змінив дату, коли почнуть впускати українських туристів.
Поділитись:

Влада Кіпру оголосила нові правила в'їзду для мандрівників з 56 країн. До переліку увійшли країни ЄС і Європейської економічної зони, а також Україна, Білорусь, Росія, Великобританія, Ізраїль, Ліван, ОАЕ, Йорданія, Саудівська Аравія і Єгипет.

В'їзд з 1 березня

Всі 56 країн будуть розділені на 4 зони: зелену, оранжеву, червону і сіру в залежності від пандемічного ситуації.

Туристи із зеленої зони повинні будуть здати безкоштовний ПЛР-тест на коронавірус по прильоту на Кіпр. При вильоті з помаранчевої і червоної зон потрібно здати тест не більше ніж за 72 години до вильоту за свій рахунок і по прильоту на Кіпр.

Якщо країна перебуває в сірій зоні, то туристичні польоти на Кіпр заборонені.

В'їзд з 1 квітня

З 1 квітня ці ж країни будуть розділені на зелену, оранжеву і червону зону. Таким чином, Кіпр почне пускати туристів з усіх цих держав.

Поїздки із зеленої зони будуть можливі без будь-яких умов і тестів.

Туристи з країн помаранчевої зони повинні здати тест за свій рахунок не більше ніж за 72 години до вильоту на Кіпр.

Мандрівники з країн червоної зони повинні здати тест за свій рахунок до вильоту і пройти тест після прильоту на Кіпр.

Аналізи повинні показати, що турист не хворий коронавірусів. В іншому випадку його не пустять в літак або ізолюють по прильоту на острів.

Оновлювати список зон будуть щотижня

Перед покупкою авіаквитків пасажирам слід враховувати, що уряд Кіпру може змінити умови в'їзду для туристів або перенести дати допуску на острів. У зв'язку з цим може  виникнути ситуація, коли людина купила квиток, але не може ним скористатися, оскільки буде не дозволено в'їзд на Кіпр.

Раніше ми писали, що Кіпр відкриє кордони для українських туристів за 1 березня, проходження карантину не знадобиться, якщо після прибуття на острів тест на коронавірус виявиться негативним. 

Нагадаємо, влітку українці можуть відпочити у понад 20 країнах, список.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я