Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Кількість вакансій державної служби скоротиться майже на 20 тисяч - Шмигаль

Кількість вакансій державної служби скоротиться майже на 20 тисяч - Шмигаль

Це дозволить Україні зберегти близько 8 млрд грн бюджетних коштів

1 хв на прочитання01 Січня 2024, 19:33
Кількість вакансій державної служби скоротиться майже на 20 тисяч Кількість вакансій державної служби скоротиться майже на 20 тисяч
Поділитись:

Уряд під час засідання 29 грудня затвердив документ про нову систему оплати праці державних службовців на основі кваліфікації посад та грейдів. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Мова насамперед про справедливість. Адже ніхто з керівників тепер за власним бажанням не зможе нараховувати захмарні премії, надбавки та доплати. Тепер 70% зарплати держслужбовця буде складати оклад, і лише 30% — премії», — відзначив очільник Уряду.

Нова система, за словами Прем’єр-міністра, охопить як державні органи з юрисдикцією на всю Україну (міністерства, Секретаріат Кабінету Міністрів, Офіс Президента), так і регіональні органи (обласні та районні адміністрації).

Одночасно з 1 січня скорочується кількість вакансій державної служби майже на 20 тисяч.

Як зауважив Денис Шмигаль, нова система оплати праці та скорочення вакансій, за оцінками Міністерства фінансів, дозволить Україні зберегти близько 8 млрд грн бюджетних коштів і спрямувати їх у 2024 році на потреби безпеки й оборони.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.