Догори
Дати відгук

Катастрофічна ситуація у притулках для тварин: як можна допомогти

Кілька способів як допомогти притулкам під час війни.

2 хв на прочитання10 Березня 2022, 16:10
Поділитись:

Нам усім зараз важко, але притулки зараз особливо у складній ситуацій, більшість на межі виживання. UAnimals нагадує, що тварини, як малі діти, вони безпорадні і беззахисні, тому потребують допомоги:

1. Переказати гроші. Тільки спочатку впевніться, що притулку необхідні ці гроші - чи може їм потрібен інший вид допомоги. І уважно читайте куди саме і через які системи ці гроші переказувати.

2. Привезти їжу, воду, ліки, інше, що може бути необхідне для притулку (уточнити в кожному притулку окремо). Тільки будьте обережні - якщо притулок знаходиться в так званій «гарячій точці» чи шлях лежить через неї.

3. Багато притулків після обстрілів та пожеж внаслідок них, залишились без вольєрів, кліток, без електрики, воли. Якщо ви можете привезти будівельні або інші матеріали, полагодити електрику та водопостачання - приїжджайте. Тільки знов-таки будьте обережні: якщо притулок знаходиться в так званій «гарячій точці» чи шлях лежить через неї.

4. Інформаційно. Ви можете писати в соц мережах, що притулкам необхідно допомога, особливо, якщо ви живете за кордоном - першочергово потрібен зелений коридор для евакуації людей, тварин та для гуманітарної допомоги. Підключайте всіх, кого можно, привертайте увагу до цієї проблеми.

5. Ви можете взяти тварину з притулку - так, зараз важкі часи, але навіть якщо ви врятуєте одне життя - це вже багато, а приюту стане легше прогодувати решту тварин. А ви не пожалкуєте про нового друга.

До слова, зоопарк "Парк XII місяців": тварини замерзають насмерть.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко