Догори
Дати відгук

Кашель при COVIDі означає, що організм починає очищатися — лікар

Велика частина клітин очищається з легенів саме через механізм кашлю.

2 хв на прочитання01 Грудня 2020, 12:42
Поділитись:

Всі сто відсотків COVIDних пацієнтів мають пневмонію, але це інша пневмонія. Не така, до якої ми звикли і вона зовсім по іншому лікується. Відтак, коли організм включає механізм кашлю, це означає що організм починає очищатися. Про це у відео на своїй сторінці в Facebook розповів лікар-анестезіолог Рівненської обласної дитячої лікарні Павло Сільковський.

"Отже, коли механізм включає механізм кашлю, це означає що організм починає очищатися. Звичайно, деякі продукти розпаду клітин всмоктуються в кров і таким чином ніби отруюють організм, викликають інтоксикацію. І через те ми пропонуємо багато пити, і таким чином виводити з організму токсини", — говорить лікар.

І додає, що велика частина клітин очищається з легенів саме через механізм кашлю.

"І цей кашель сухий, його не потрібно нічим розріджувати. Не потрібно пити всілякі відхаркувальні. Тому що виводяться назовні мікроскопічні частини, яких ми навіть не відчуваємо. Інколи, оскільки кашель виснажує людину, потрібно пити препарати, які трошки пригнічують кашель. Бо завдання не в тому, щоб пригнічувати кашель, а зробити так, щоб кашель не заважав пацієнту", — зауважує Сільковський.

Тому якщо на другому тижні захворювання у вас почався кашель, лікар радить не лякатися цього, а виходити на вулицю, якщо дозволяє погода, подалі від людей,  і викашлювати все. 

"Викашлюйте те все і таким чином звільняйтеся від того сміття, від того всього, що там назбиралося в легенях. Все стабілізується і все буде нормально. Головне, контролюйте сатурацію", — додав Павло Сільковський.

До слова, ми писали як підвищити кисень у крові хворому на COVID-19 вдома.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.