Догори
Дати відгук

Кардіолог пояснив, чому високий тиск небезпечний взимку

В зимові місяці року інфарктів та інсультів стається в 20 разів більше ніж влітку

2 хв на прочитання15 Січня 2022, 23:50
Поділитись:

Сам по собі високий тиск – це неприємне явище. А взимку він вдвічі небезпечніший для здоров’я. І нижче ми постараємось пояснити в чому причина, простими словами.

Як повідомляють у  Німецькій Спілці Запобігання Гіпертонії (Deutsche Gesellschaft für Hypertonie und Prävention), спершу слід відмітити, що серцево-судинні захворювання – це причина №1 чому помирають люди в Україні, і світі також. По-друге, згідно статистики в зимові місяці року інфарктів та інсультів стається в 20 разів більше ніж влітку,  Така от сумна статистика в Німеччині, скоріш за все в Україні картина схожа, оскільки люди однакові, не залежно від національності.

Судини звужуються, тиск підвищується

Високий тиск взимку піднімається ще вище, тому що холод негативно впливає на судини. За низьких температур судини звужуються, кров гірше циркулює по організму, життєво-важливі органи (напр. нирки, печінка, серце, мозок) отримують менше кисню, і також тиск підвищується. Додатково взимку часто зустрічається авітаміноз, особливо нестача Вітаміну Д може сприяти високому тиску, пояснює Томас Вебер, лікар-кардіолог в австрійській клініці Wels-Grieskirchen.

Ну і само собою ясно, що стиль життя грає роль, активний спорт, зайва вага, шкідливі звички – всі ці фактори впливають на тиск і здоров’я серцево-судинної системи, говорить лікар. Тривале перебування на сильному морозі може підвищувати приблизно на 30 мм рт.ст. систолічний тиск і на 20 мм рт.ст.. діастолічний. Що в свою чергу підвищує ризики все-можливих серецево-судинних захворювань.

Як захиститись?

Поради дуже прості. Взимку потрібно добре одягатися, і по-можливості не перебувати довго на морозі.

Лікарі рекомендують регулярно займатися активним спортом, щоб тиск був у нормі.

Ну і само собою розуміється, добре харчуватися.

До слова, названий продукт, який вбиває ракові клітини і на 80 відсотків зменшує їх зростання.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost